Társoldalunk:
Hírlevél

Schumacher orvosa azt állítja, nem tud csodát tenni

2019.10.02. 09:18

Az olasz La Repubblica megszólaltatta a Michael Schumachert őssejtterápiában részesítő professzort, aki figyelmeztetett, ő sem csodatevő, így ne is várjanak tőle csodát.

Szeptember elején, hosszú idő óta először új hírek láttak napvilágot a 2013 decemberében kis híján végzetes síbalesetet szenvedett Michael Schumacherről. A Le Parisien riportja azt állította, hogy a hétszeres világbajnokot a párizsi Georges Pompidou Európai Kórházba szállították, ahol az információik szerint dr. Philippe Menasché szívsebész-specialista őssejtkezelésben részesítette. Most az olasz La Repubblica szólaltatta meg az orvost, aki elmondta: nem szabad csodát várni tőle.

Schumacher állapotáról továbbra is alig tudni valamitForrás: Getty Images/2012 Getty Images/Vladimir Rys

A hat évvel ezelőtti balesetben koponyasérüléseket szenvedő rekordbajnokot sajtóinformációk szerint a kórház szív- és érsebészeti osztályán kezelték, egészen pontosan olyan őssejtinfúziókat kapott, amelyek a gyulladást hivatottak csökkenteni a szervezetében.

A kezelést végző sebész most úgy nyilatkozott, hogy nem szabad csodákat várni tőle, valamint visszautasította azokat a feltételezéseket, hogy Schumacheren kísérleti kezelést hajtott végre.

„Nem vagyok csodatevő, valamint nem végzünk kísérleteket a csapatommal. Ez egy utálatos kifejezés, ami nem egyeztethető össze az elképzeléseimmel az orvoslásról – nyilatkozta a La Repubblicának, majd kifejtette, hogy a szóban forgó kezelés kísérleti fázisa már két évvel ezelőtt véget ért. – Hirtelen megnövekedett az osztályunk iránt az érdeklődés, de mostanra már normalizálódott a helyzet. Mindenki engem keresett, én azonban nem végeztem kísérleti kezeléseket" – szögezte le.

Philippe Menasché még 2000-benForrás: AFP/Jacques Demarthon

Menasché Schumacher állapotáról természetesen nem adott ki információkat, még a múlt hónapban egy nővér azt állította a Le Parisiennek, hogy a hétszeres világbajnok magánál volt a kezelés alatt. A francia lap szerint Schumacher a legutóbbi alkalom előtt már legalább kétszer meglátogatta a Georges Pompidou kórházat, mindkétszer álnéven vették fel, és egy kisebb orvosi csapat kezelte, miközben tíz biztonsági őr vigyázott rá. A szívsebész az eljárással kapcsolatban még annyit mondott, hogy „nagy fejlődést értünk el az elmúlt húsz évben, az igazság azonban az, hogy még mindig nagyon keveset tudunk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK