Schumacher orvosa azt állítja, nem tud csodát tenni

Forma-1, Michael Schumacher, Európa Nagydíj, Valencia, Mercedes, 2012
VALENCIA, SPAIN - JUNE 24: Michael Schumacher of Germany and Mercedes GP is pictured after finishing third during the European Grand Prix at the Valencia Street Circuit on June 24, 2012 in Valencia, Spain. (Photo by Vladimir Rys/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az olasz La Repubblica megszólaltatta a Michael Schumachert őssejtterápiában részesítő professzort, aki figyelmeztetett, ő sem csodatevő, így ne is várjanak tőle csodát.

Szeptember elején, hosszú idő óta először új hírek láttak napvilágot a 2013 decemberében kis híján végzetes síbalesetet szenvedett Michael Schumacherről. A Le Parisien riportja azt állította, hogy a hétszeres világbajnokot a párizsi Georges Pompidou Európai Kórházba szállították, ahol az információik szerint dr. Philippe Menasché szívsebész-specialista őssejtkezelésben részesítette. Most az olasz La Repubblica szólaltatta meg az orvost, aki elmondta: nem szabad csodát várni tőle.

Schumacher állapotáról továbbra is alig tudni valamit Forrás: Getty Images/2012 Getty Images/Vladimir Rys

A hat évvel ezelőtti balesetben koponyasérüléseket szenvedő rekordbajnokot sajtóinformációk szerint a kórház szív- és érsebészeti osztályán kezelték, egészen pontosan olyan őssejtinfúziókat kapott, amelyek a gyulladást hivatottak csökkenteni a szervezetében.

A kezelést végző sebész most úgy nyilatkozott, hogy nem szabad csodákat várni tőle, valamint visszautasította azokat a feltételezéseket, hogy Schumacheren kísérleti kezelést hajtott végre.

„Nem vagyok csodatevő, valamint nem végzünk kísérleteket a csapatommal. Ez egy utálatos kifejezés, ami nem egyeztethető össze az elképzeléseimmel az orvoslásról – nyilatkozta a La Repubblicának, majd kifejtette, hogy a szóban forgó kezelés kísérleti fázisa már két évvel ezelőtt véget ért. – Hirtelen megnövekedett az osztályunk iránt az érdeklődés, de mostanra már normalizálódott a helyzet. Mindenki engem keresett, én azonban nem végeztem kísérleti kezeléseket" – szögezte le.

Philippe Menasché még 2000-ben Forrás: AFP/Jacques Demarthon

Menasché Schumacher állapotáról természetesen nem adott ki információkat, még a múlt hónapban egy nővér azt állította a Le Parisiennek, hogy a hétszeres világbajnok magánál volt a kezelés alatt. A francia lap szerint Schumacher a legutóbbi alkalom előtt már legalább kétszer meglátogatta a Georges Pompidou kórházat, mindkétszer álnéven vették fel, és egy kisebb orvosi csapat kezelte, miközben tíz biztonsági őr vigyázott rá. A szívsebész az eljárással kapcsolatban még annyit mondott, hogy „nagy fejlődést értünk el az elmúlt húsz évben, az igazság azonban az, hogy még mindig nagyon keveset tudunk."