Társoldalunk:

Verstappen: Egyértelműen lassabbak voltunk a dobogósoknál

2019.09.29. 17:33

Nem a rajtbüntetés miatt maradt le a Red Bull a dobogóról Szocsiban, vélte Max Verstappen. Csapattársának izgalmasabb volt a versenye, de Alex Albon nem bánná, ha kicsit unatkozna is.

Szocsiban nem jött össze a dobogós hely a Red Bull pilótái számára, miután Max Verstappen és Alexander Albon is a vártnál gyengébb rajtpozícióból kezdhette csak a futamot. A holland pilóta a 9. helyről indult és Sebastian Vettel kiesése, valamint néhány szép előzés után a 4. helyen ért célba. Úgy vélte, ennél jobb eredményre nem lett volna képes.

„A 4. hely volt ma a lehető legjobb eredmény, Seb kiesése miatt egy kicsit szerencsések is voltunk, de elégedett vagyok a megszerzett pontokkal, tekintettel a büntetésekre, valamint a Ferrari és a Mercedes tempójára” – összegzett a Red Bull fiatal pilótája. Verstappen hozzátette, a verseny elején végrehajtott előzései és a Safety Car-fázis között magányosan körözött a pályán.

Verstappen eleinte a középmezőnyben csatázott az előrejutásért - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„Nyilvánvaló, hogy egy kicsit lassabbak voltunk ma az első három helyezettnél, de a futam végén nehezebb dolgunk is volt, mert a közepes keverékű gumit használtuk, míg a többiek lágyakon voltak – magyarázta. – Az biztos, hogy most kihoztuk a legtöbbet a helyzetből, de több dobogós helyet és győzelmet akarunk szerezni, úgyhogy dolgoznunk kell, mert a többiek nagyon erősek.”

Verstappen a futam végén majdnem támadhatott a leggyorsabb körért, de amikor kereket cserélhetett volna, Albon épp feljött mögé az 5. helyre, így a Red Bull végül nem kockáztatott.

Az időmérőn történt baleset, majd taktikai alkatrészcserék miatt a thai pilóta csak a bokszutcából kezdhette a versenyt, de a rajt előtt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke így is a 6. hely közelébe várta őt. Ezt Albon hozta is, sőt, Vettel kieséséből profitálva az 5. helyen intette le a kockás zászló, így már csak 17 pont a hátránya elődje, Pierre Gasly mögött az összetettben.

Albon megküzdött a Toro Rossókkal - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„Jó verseny volt, és szerintem az 5. hely a legtöbb, amit elérhettünk – mondta Albon, aki vissza akart vágni a szombati hibája után. – Nem ígérkezett könnyűnek a bokszutcai rajt, de a lágyakon jó volt a tempóm, és sok pontot szereztem. Mókás volt átvágni a mezőnyön, de nem akarom, hogy mindegyik futamom ilyen legyen. Szeretem az unalmas versenyeket is, ezért remélem, Japánban simább lesz.”

Eleinte Verstappen és Albon is nehezen jutott túl a lassabb autókon, az újonc pilóta nem is tagadta, hogy Danyiil Kvjat és Pierre Gasly megelőzése sokáig tartott neki. 

„Iszonyú a leszorítóerő csökkenése, amikor egy vonatot kell követni, ez talán azért is így van, mert ezt a pályát olyannak tervezték, mint egy utcai helyszínt – vélte. – A futam elejéig nehéz hétvégém volt, de egyre otthonosabban érzem magam. Csupán az kell, hogy gyorsabban felvegyem a ritmust, de ez menni fog, ahogy egyre több kört teszek meg az autóval.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK