Társoldalunk:

Magnussent megbüntették, a főnöke szidta legdühösebben a felügyelőket

2019.09.29. 18:41

A Haas versenyzője értetlenül áll a büntetése előtt, úgy érzi, a kifogásolt manővernek alapból megitta a levét. Günther Steiner nem fogta vissza magát.

Az Orosz Nagydíj 45. körében Sergio Pérez megelőzte Kevin Magnussent a célegyenes végén a 7. helyért, a Haas dán versenyzője a késői fékezéssel sem tudta megakadályozni ebben. Ez azzal járt, hogy az aszfaltozott bukótérben fordult el, ahonnan riválisa mögé tért vissza, azonban nem a protokollt követve: ilyenkor meg kellene kerülni a bójákat, csakhogy Magnussen úgy érezte, a hirtelen irányváltás veszélyes lett volna, ezért rövidebb utat választott.

A sportfelügyelők emiatt 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, így hiába futott be a pályán a 8. helyen, a végső értékelésben 9. lett. Igaz, nem lehet teljesen elégedetlen, mert a büntetés kiszabásakor úgy tűnt, kiszorul a pontszerők közül, de kellő előnyt tudott felépíteni üldözőivel szemben ahhoz, hogy csupán egy pozíciót veszítsen.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Sergei Fadeichev/TASS/Sergei Fadeichev

Ennek dacára "hihetetlennek" nevezte a retorziót, indokolatlannak tartja. "Ez baromság. Ez a 2-es kanyar hulladék. Tegyünk oda kavicságyat, vagy valamit – mondta csüggedten a futam után.

Elhibáztam a kanyart, átmentem egy csomó törmeléken a bukótérben, rengeteg időt vesztettem. Megfizettem a saját hibámért. Az FIA-nak semmit sem kellett volna lépnie. Megértem, hogy aki ront a féktávon, annak nyílegyenesen kell továbbmennie. De én jóval nagyobb tempóval érkeztem a bukótérbe, és próbáltam irányítani az autót."

"Elvesztettem a pozíciót, mellette sok időt is, aztán az utolsó körökre egy csomó piszok került az abroncsaimra, ettől még több időt vesztettem. Automatikusan megbűnhődtem, ez lenne a cél. Azt mondták, aki lecsúszik a kerékvetőről, mindkét bóját meg kell kerülnie. Én csak félig tettem meg, ez homályos terület, mégis megbüntettek."

Magnussen bosszúsForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

Magnussen finoman fogalmazott az eset kapcsán, de főnöke, Günther Steiner a levezető körön a rádióban nem fogta vissza magát.A buta, idióta felügyelők nélkül nyolcadikok lettünk volna – mondta.

"Köszönöm Kevin, remekül vezettél."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK