Társoldalunk:

Verstappen nem bánja, hogy pont most fogják megbüntetni

2019.09.27. 17:15

Max Verstappen rendkívül pozitívan nyilatkozott az Orosz Nagydíj második szabadedzése után. A holland pilóta örül a formajavulásnak, és látszólag még a rajtbüntetés sem szegte kedvét.

Felemásan alakult a Red Bull számára az Orosz Nagydíj második szabadedzése, hiszen míg Míg Max Verstappen az élen végzett, Alexander Albon autójával technikai gondok adódtak. A holland versenyző szerint óriásit léptek előre a szingapúri teljesítményhez képest. Verstappen az első és a harmadik szektorban is a legjobb időt autózta, utóbbi szakaszon egész nap jól működött a Red Bull, de a Szingapúri Nagydíjjal ellentétben a holland pilóta különösen a pálya utolsó részében volt elégedett a kocsival.

Verstappen nagyon elégedett volt az autójával - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„A mai napon tettünk egy lépést a jó irányba – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Végig jól éreztem magam az autóban, ami a szingapúri szenvedéshez képest nagy pozitívum, a harmadik szektorban pedig végig kiválóan működött az autó."

A többi Honda-motorral versenyző pilótához hasonlóan Verstappen is új specifikációjú erőforrást kap a hétvégére. Mivel mindkét Red Bull-pilótának ez már az ötödik motorja lesz, Verstappen és Albon is 5 hellyel hátrébbról fog indulni az időmérőn elért helyezéséhez képest.

A holland versenyző kijelentette, egyáltalán nem csalódott a büntetés miatt.

„Egy büntetést mindig nehéz elfogadni, de egy gyors autóban könnyű előzni – magyarázta. – Csak 5 pozícióval sorolnak hátrébb, ez azért nem annyira rossz."

A jó tempó láttán sem bánja, hogy most cserélnek motort - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Holnapra eső várható, ami felboríthatja a kvalifikációt. Verstappen bízik benne, hogy az autó vizes és száraz pályán is hasonlóan jól viselkedik. „A kocsi remélhetőleg vizes pályán is megfelelően fog működni. Meglátjuk, mi lesz holnap, de a mai nap után rendkívül pozitív vagyok" – tette hozzá.

Csapattársa, Alexander Albon a 10. helyen végzett, több mint 2 másodperces lemaradással. A thai pilóta csak az edzés elején, illetve végén tudott kimenni, a kettő között szerelni kellett az autóját. „A padlólemez sérült meg, ami az egész programunkat hátráltatta – erősítette meg a korábbi feltételezéseket. – Utána próbáltam behozni a lemaradást, de végig forgalomban autóztam.

Az edzés vége felé Albon feltartotta a nagy tempóval közeledő Lewis Hamiltont. A thai versenyző nem tudta, hogy az ötszörös világbajnok közvetlenül mögötte jön, ennek ellenére vállalta a felelősséget az esetért.

„Azt hallottam a rádióban, hogy Bottas mennyivel van mögöttem, nem tudtam, hogy Lewis közvetlenül mögöttem jön. Az én hibám volt, nagyon gyorsan közeledett és nem láttam őt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK