Vágólapra másolva!
Max Verstappent is meglepte a Ferrari semmiből jött jó szereplése a Szingapúri Nagydíjon, ugyanakkor saját csapata esetében is tapasztalt furcsa dolgokat az Oroszországban csapattársa és a két Toro Rosso-pilóta mellett szintén rajtbüntetést kapó holland.

Lépéshátrányból kezdi a Red Bull az Orosz Nagydíj hétvégéjét, ugyanis mind Max Verstappen, mind Alex Albon autójába új belső égésű motort szerelnek.

Mivel ez már az ötödik új erőforrásuk lesz, csak öt helyes hátrasorolást kapnak, miként a toro rossós Pierre Gasly is, akinek autójába szintén új egységet szerelnek be.

Ennél rosszabbul járt Danyiil Kvjat, akinek más ütemben használódnak el az erőforráselemei, ezért csapata úgy döntött, hogy mindet kicseréli, az orosz így a rajtrács végéről kezdheti csak meg hazai futamát.

Verstappen nem bánja, hogy öt helyes rajtbüntetést kap Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Annak tükrében, hogy a Honda három versennyel ezelőtt, a Belga Nagydíjon vetette be a négyes specifikációjú motorját, korainak tűnhet a csere, az orosz futamot azonban a japán verseny követi, a hazai nagydíjnak a Honda pedig szeretne mind a négy autóban viszonylag friss erőforrással nekivágni. A japánok erőforrásainak megbízhatósága az idén sokkal jobb volt a korábbiaknál, az agresszív fejlesztési ütemük miatt azonban így is

várhatóan kettővel több belső égésű motorral fogják csak tudni végigcsinálni a szezont, mint a Mercedes és a Ferrari.

Ami az oroszországi versenyt illeti, Verstappen szerint jó döntés most cserélni, Szocsiban ugyanis lehet előzni, miként azt ő tavaly, a mezőny végéről indulva megmutatta. „Úgy gondoltuk, hogy miért ne? Nem hiszem, hogy nagyon hátráltatni fog minket a csere, mivel már nem kell a rajtrács végére mennünk, csak öt helyet veszítünk – nyilatkozta az Orosz Nagydíj csütörtökjén. – Szerintem ezért döntöttünk mellette.

Lehet, hogy veszítünk egy kis időt az élmezőnnyel szemben, de reálisan nézve így is, úgy is a negyedik-ötödik helyre kvalifikálnánk magunkat, úgyhogy ez nem változtat sokat."

Verstappen sem egészen erre számított a Ferraritól Szingapúrban Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Verstappent megkérdezték arról is, hogy mi a véleménye a Ferrari hirtelen jött szingapúri feltámadásáról.

Az előző versenyen a vártnál gyengébben szereplő holland furcsának nevezte a vörösök jó formáját és azt, ahogyan olykor az erőviszonyok alakulnak.

„Ha az év elejét valamint a Magyar Nagydíjat nézzük, akkor, igen [meglepett] – mondta a Ferrariról. – Azonban ha az eddigi szingapúri versenyeket nézzük, látszik, hogy mindig versenyképesek voltak.

Úgyhogy agyon furcsa az, ahogy néha alakulnak a dolgok. Monzában azt hittük, hogy nagyon szenvedni fogunk, közben ugyanolyan időmérőm lehetett volna, mint Szingapúrban. Kissé fura, hogy mi ment jól Monzában és mi romlott el Szingapúrban."