Társoldalunk:

David Schumacher a hétvégén bemutatkozik az FIA F3-as sorozatában

2019.09.25. 09:00

David Schumacher, a Forma-1-ben 1997 és 2007 között versenyző Ralf Schumacher fia a hétvégi Orosz Nagydíjon bemutatkozik az FIA Forma-3-as sorozatában. Ezzel újra két Schumacher versenyez egy F1-es hétvégén, hiszen a hétszeres világbajnok fia, Mick is ott lesz Szocsiban.

2006. október 22. Amellett, hogy Fernando Alonso ezen a napon nyerte meg második világbajnoki címét, Michael Schumacher pedig ezen a napon futotta utolsó versenyét a Ferrari színeiben, még valami miatt is fontos ez a dátum. Ezen a napon versenyzett utoljára két Schumacher a mezőnyben, Michael a maranellóiak, öccse, Ralf pedig a Toyota színeiben.

2019. szeptemben 28. Ez lesz az a nap, amelyen ismét két Schumacher húz tűzálló overált, hogy ha nem is egy mezőnyben, de legalább egyazon Forma-1-es versenyhétvégén vegyen részt, Ralf Schumacher fia, David ugyanis bemutatkozik a Forma-3 mezőnyében, miközben unokatestvére, Mick, az F2-ben áll rajthoz az Orosz Nagydíj betétfutamain.

David Schumacher a hétvégén Szocsiban bizonyíthatForrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

David Schumacher tavaly télen kóstolt bele az autóversenyzésbe a gokartos évek után, második lett az Egyesült Arab Emírségek F4-es sorozatában, majd évközben a kilencedik helyet szerezte meg a német Forma-4-es bajnokságban. Már ekkor versenyzett Forma-3-as gépekkel is, az Euroformula Openen és a spanyol Forma-3-as bajnokságban is 4-4 versenyen vett részt. Az idei szezont az ázsiai téli F3-as bajnokságban kezdte, majd jött a regionális Európa-bajnokság a részben édesapja által menedzselt US Racinggel, ahol

3 győzelemnél és 3 pole pozíciónál tart, amelyekből kettőt-kettőt a legutóbbi versenyhétvégén, Barcelonában szerzett.

A nagy lehetőség azonban most érkezett el, a 17 esztendős versenyző ugyanis kipróbálhatja magát a jelenleg legmagasabban jegyzett F3-as sorozatban, az FIA Forma-3-as bajnokságában is, hogy a szezonzárón bizonyítson.

Schumacher a regionális Európa-bajnoki sorozat legutóbbi, barcelonai fordulójánForrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Schumacher a Campos Racing színeiben mutathatja meg az F1-es csapatfőnökök előtt, hogy van benne potenciál, a Monzában látványos és szerencsés kimenetelű balesetet, abban csigolyasérülést szenvedett Alex Peronit fogja helyettesíteni. „Nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan jelentős csapathoz csatlakozhatok, mint a Campos Racing. Először fogok ilyen autót vezetni, ezért realistának kell maradnom és arra kell koncentrálnom, hogy annyit tanuljak, amennyit csak tudok" – nyilatkozta Schumacher.

Szocsiban tehát a 2006-os Brazil Nagydíj óta először két Schumachert is figyelhetünk ugyanazon a versenyhétvégén. David magyar idő szerint szombaton 9:15-től, vasárnap 9:55-től áll rajthoz, miközben Mick szombaton 16:45-től, vasárnap pedig 11:20-tól versenyez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK