Társoldalunk:

A Szingapúri Nagydíj ébresztőt fújt a kármentő Red Bullnak

2019.09.22. 19:29

Max Verstappen szerint a szingapúri hétvége megmutatta, hogy még egy papíron nekik fekvő pályán sem garantált, hogy fel tudják venni a versenyt a Ferrarival és a Mercedesszel, ez pedig ébresztő jelleggel hathat a csapatra. 

A vártnál rosszabbul sikerült szombati napja után a Red Bull kihozta a Szingapúri Nagydíjból, amit lehetett, és dobogós helyezéssel jutalmazta saját magát. Max Verstappen az elévágásnak köszönhetően átugrotta Lewis Hamiltont, aki ellen a verseny végén pár körön át résen kellett lennie, komoly védekezésre azonban nem került sor. Alex Albon a másik Red Bullban csöndes versenyt futott, szinte végig Valtteri Bottas mögé volt beragadva, amitől úgy érezte, mintha a Safety Cart követné. Végülis mindkettő Mercedes.

Verstappen a Mercedes rossz stratégiájának köszönhette a harmadik helyet - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A Red Bull úgy érkezett Szingapúrba, hogy a verseny egyik esélyesének kiáltották ki, az időmérőn azonban nyilvánvalóvá vált, hogy aligha fognak tudni beleszólni a győzelem sorsába.Tegnap maradtunk le, meg kell vizsgálnunk, hogy mi siklott félre az időmérős tempónkkal – nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök a Sky Sportsnak. – A versenytempóval nem volt gond, ugyanolyan gyorsak voltunk, mint a Ferrari, de minden a pályán elfoglalt pozícióról szólt. Alex is erős versenyt futott, összességében kármentést végeztünk."

Verstappen úgy véli, egyfajta ébresztő volt nekik ez a futam arra vonatkozóan, hogy azért még van mit behozniuk a Ferrarival és a Mercedesszel szemben.

„Lewis így is nagyon gyors volt, csak kifogott rajta a stratégia. Ez egy ilyen hétvége volt, tovább kell dolgoznunk mert van még min, ezt tudjuk, talán ez egy kisebb ébresztő volt – mondta a holland, aki arra is kitért, hogy a biztonsági autós újraindítások és a Ferrarik üldözése viselte meg annyira a gumiját, hogy a végén kissé sebezhetővé vált Hamiltonnal szemben. – Hat-hét körrel a vége előtt elkezdtem szenvedni a gumikkal, ebben a sok újraindítás is benne volt, amikor igyekeztem tartani a tempót a Ferrarikkal, ami kivitelezhető volt. Végső soron jó eredmény dobogóra állni, különösen a tegnap után, amikor egyértelműen nem volt meg a tempónk."

Horner kármentésnek fogta fel a mai napot - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Christian Horner szerint ha Verstappen nem ragadt volna be a kivezető körén Nico Hülkenberg mögé, talán még ő is elkaphatta volna Charles Leclerc-t.A csapatfőnök összességében úgy vélte, hogy a Mercedes rossz stratégiai döntéséből profitálva végeztek a dobogón.„Utólag könnyű okosnak lenni, mert az ember előre nem tud számolni a Safety Carral a verseny második felében. Feláldozták a pályán elfoglalt pozíciójukat azért, hogy gumielőnyben legyenek a végén.Ha nem lettek volna azok a biztonsági autós fázisok, az elöl haladók jó eséllyel megszenvedtek volna a gumikopással, és akkor a Mercedes ott lett volna, hogy begyűjtse a lepattanót"– helyezte más megvilágításba a Mercedes taktikáját.

Albonnal nem sok minden történt a futamon - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Ami a hatodik helyen végzó Alex Albont illeti, a thai-angol pilóta nem sok mindent tehetett Valtteri Bottas mögött.

Szerintem vagy ötven kört mentem másfél másodperccel mögötte, kicsit már szédültem, hogy egyfolytában egy ezüst színű hátsó szárnyat látok, de amúgy rendben volt minden, fizikálisan elég könnyű verseny volt, csak egy váltó mögött köröztem, ami olyan, mintha Safety Car mögött haladtam volna. Jó volt a tempójuk, amikor meg akarták nyomni, akkor meg is tudták, ami már-már frusztrálóvá tette az egészet" – utalt a Mercedesekre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK