Vágólapra másolva!
Max Verstappen csalódottan nyilatkozott a Szingapúri Nagydíj után, mert a kvalifikáció kezdete előtt még reménykedett a jó eredményben, de a Q3-ban már nem lepődött meg a látottakon.

Max Verstappen és a Red Bull optimistán várta a Szingapúri Nagydíj hétvégéjét, miután a számukra nem ideális monzai futamon mindkét autó jól teljesített. A holland versenyző még a tegnapi szabadedzések után is reménykedett egy jó eredményben, de végül be kellett érnie a 4. hellyel és az 596 ezredmásodperces hátránnyal a pole pozíciót megszerző Charles Leclerc mögött.

Csalódottan vette tudomásul a történteket, aki szerint az autó nem volt elég gyors, ráadásul tapadási gondokkal is küszködött a délután folyamán. „Kicsit meglepődtem, mert a Monzában elért jó eredmény után azt hittük, versenyképesebbek leszünk – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

"A szabadedzések alapján nehéz megmondani, hogy mi várható az időmérőn, mivel pénteken a csapatok mindenfélét próbálgatnak, az erőviszonyok pedig sokat változhatnak egyik napról a másikra."

Verstappen az időmérő alatt már érezte, hogy nem fog harcolni az első rajthelyért, így az utolsó szakaszban már nem voltak nagy elvárásai.

Hozzátette, nem volt elég jó az autó sebessége, ráadásul végig tapadáshiánnyal küszködött.

„Az egész időmérő alatt hiányzott a megfelelő tempó, ezért nem is volt meglepő, ami a Q3-ban történt. – magyarázta – Ráadásul nem volt elég tapadásunk sem: amikor gyorsabban próbáltam menni, az autó folyamatosan csúszkált."

Csapattársa, Alexander Albon a 6. pozícióból kezdi meg a holnapi versenyt. A thai versenyző 1,2 másodpercet kapott Leclerctől élete első szingapúri időmérőjén. "Úgy éreztem, a Q1-ben kicsúszott a kezemből az irányítást, hajszoltam az egyensúlyt – mondta. – Az utolsó menetre változtattunk néhány dolgon, amitől javultak a beállítások és visszanyertem az önbizalmam, ahogy javult az autó teljesítménye."

"Természetesen szerettem volna előrébb végezni, van még teendőnk, de ezt nem érzem rossz eredménynek."