Társoldalunk:

Hamiltont meglepte a Ferrari fordítása

2019.09.21. 18:13

Hiányolja a fejlesztéseket a Mercedestől, és nem tudja, miért veszített időt a Ferrarikkal szemben. Toto Wolff szerint riválisuk a pálya minden pontján gyors volt.

Kellemetlenül alakult a Szingapúri Nagydíj időmérője a Mercedesnek. Mindenki azt várta, hogy harcban lesznek a pole pozícióért, de ez nem igazán jött össze, az is kisebb bravúr volt Lewis Hamiltontól, hogy megelőzte az utolsó körét elrontó Sebastian Vettelt és elfoglalta a 2. rajthelyet Charles Leclerc mögött.

A Ferraritól kevesen számítottak ilyen acélos tempóra a kanyargós, sok leszorítóerőt követelő utcai pályán, a Spában és Monzában mutatott győzelmüket ugyanis valószínűleg inkább az erős motornak köszönhették, aminek Szingapúrban csekély a jelentősége. "Gyors az autójuk, össze kell szednünk magunkat holnap – jelentette ki a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a Skynak.

Az egyenesekben van néhány tized előnyük, de a kanyarokban is roppant gyorsak. "Mindenütt gyorsabb az autójuk."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Mohd Rasfan

"Nem tudom, a Ferrari mitől javult fel ma – nyilatkozta Hamilton. – ."Charles nagyon jó köröket futott, és tőlem valami különlegesre volt szükség, úgyhogy abszolút mindent beleadtam. Nagyon szoros volt, biztosan súroltam is a falat néhány alkalommal, de ennyit tudtam most kihozni az autóból."

"Nem tudom, hol kaptunk ki. Az első szektorban igen, mert jelentős részében szerephez jut a végsebesség, de a második és a harmadik szektorban is harcban volt velünk a Ferrari. Egyértelműen nagyot léptek előre."

Mi nem fejlesztettünk nagyot az autón egy ideje, és amint ez meglesz, segíteni fog.

"Nagyszerű, hogy beférkőztem a Ferrari közé, épphogy. Ma hiányzott a tempónk." Valtteri Bottas az 5. helyre hozta be a másik Mercedest, csak Alexander Albon Red Bullját tudta megelőzni az élmezőnyből.

"Azt gondolom, lehetőségünk lett volna többet elérni. Az időmérőn jobban éreztem magam az autóban, mint korábban bármikor a hétvége folyamán – nyilatkozta a finn. – A Ferrarik azonban folyamatosan gyorsultak, mi nem tartottuk velük a lépést. Sajnos a Q3 zavaros volt számomra, egyszer sem sikerült rendesen előkészítenem a gumikat, mindkét felvezető körömben forgalomba kerültem."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK