Társoldalunk:

A Red Bull versenyképes, de azért a Mercedest tartja az esélyesnek

2019.09.20. 18:16

A Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén Lewis Hamiltont megszorongató Max Verstappen nagyon jól érezte magát a Red Bullbam, szerinte versenyképesek lesznek a folytatásban, Christian Horner viszont azért óvatos.

Gyakorlatilag a Red Bull, azon belül is Max Verstappen volt az egyetlen, aki a Szingapúri Nagydíj első edzésnapján fel tudta venni a kesztyűt Lewis Hamiltonnal, a holland pilóta az első tréninget az élen zárta, a másodikon pedig mindenki másnál közelebb végzett az ötszörös világbajnokhoz. Hogy az RB15-ös tempója nem a véletlen műve, azt Verstappen nyilatkozata is alátámasztja.

Verstappen elégedett volt  - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Jó nap volt, versenyképesek vagyunk, az autó mindkét edzésen nagyon jól működött. Forgalomba kerültem az utolsó szektorban az időmérős körömön, ezért ott csak két tizedet javítottam a kemény gumis körömhöz képest, úgyhogy maradt még benne – nyilatkozta a holland, aki 184 ezredes lemaradással lett második Hamilton mögött. – A rövid és a hosszú etapokon is erősnek tűnünk, de természetesen Lewis is. Nem könnyű megérteni ezt a pályát, nagyon huplis is, versenyképes autóval azonban nagyon élvezetes rajta menni. Ezt a versenyt 95%-ban az időmérő dönti el, eddig pozitívak az érzéseim."

Christian Horner csapatfőnök az FIA sajtótájékoztatóján igyekezett azért lehűteni a kedélyeket, és elhessegetni a Red Bull esélyességéről szóló hangokat

,amikor felhozták neki, hogy csapata már 12 dobogós helyezést szerzett Szingapúrban, ami kétszer annyi, mint amennyit bármelyik más csapat. „Szép statisztika, de sajnos a Mercedes elég sokszor végzett előttünk az elmúlt négy-öt évben, úgyhogy most is ők a favoritok, Lewis mindig erős ezen a pályán – jelentette ki Horner. – Versenyképes autónk van, remélhetőleg felvehetjük velük a versenyt, tavaly megdolgoztattuk őket, remélhetőleg az idén eggyel előbbre léphetünk."

Albon egyszer a falnak is nekiment - Galéria!Forrás: AFP/Roslan Rahman

Nem ment annyira jól a péntek másik Red Bullban ülő, Verstappentől egy másodperccel elmaradó Alex Albonnak, akinek amellett, hogy a számára ismeretlen pályával is meg kellett birkóznia, a fallal is volt egy találkozója a második tréningen, miután elfékezte a 10-es kanyart és orral nekiment a vésődávnak. Az első szárnya bánta. „Volt egy elfékezésem egy körrel korábban, emiatt pedig kicsit kockás lett az egyik kerekem – magyarázta Albon a második hibájának okát. – Mindennek a tetejébe utána is nyomtam neki, jött a következő blokkolás, ugyanott állt meg a gumi, ahol azelőtt elfékeztem."

Ami a pályát illeti, a thai-brit pilóta még a tanulási fázisban tart.Olyan technikás a pálya, hogy az ember egyet hibázik és annyi a körének. Nem szabad hibázni, tisztán kell vezetni, ugyanakkor a falakat is ki kell centizni. Olyan sok a kanyar és minden ilyesmi, túlmelegedni pedig a gumik és a fékek mellett a pilóták is képesek. Biztos vagyok benne, hogy a vasárnap nehéz lesz."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK