Társoldalunk:

Norrist idiótának nézték, de Valentino Rossinak tetszett, amit csinált

2019.09.13. 15:52

Lando Norrist, a McLaren újoncát nem hatotta meg, hogy nem mindenkinek jött be, ahogy kifejezte a rajongását a MotoGP-legenda Valentino Rossi iránt, aki ezzel szemben megtiszteltetésnek nevezte, hogy a 19 éves pilóta ennyire szurkol neki.

Lando Norrisról eddig is tudni lehetett, hogy a kilencszeres világbajnok gyorsasági motorversenyző Valentino Rossi a példaképe, többek között a McLaren újoncának sisakfestését is a MotoGP-legenda ihlette, a 46-os rajtszámot pedig csak azért nem választotta az F1-be, hogy ne majmolja bálványát.

Norris az utóbbi időben új szintre emelte a rajongást a "doktor" iránt, miután ellátogatott a MotoGP silverstone-i versenyére és találkozott a Yamaha veteránjával, bevásárolt rossis rajongói termékekből, hogy aztán nemcsak azokban szimulátorozzon otthon, hanem az Olasz Nagydíjon is viselje őket. Norris elárulta, sokak arcán látta, hogy mit gondolnak erről valójában az emberek, Rossinak azonban vélhetően bejött a dolog, mert szép szavakat mondott a 19 éves britről a MotoGP misanói versenye előtt.

Norris sokak arcára mosolyt csalt rossis horgászkalapjávalForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Norris azzal kezdte, hogy Monzára egyedi sisakfestést és cipőket gyártatott (amihez egyébként előzetesen engedélyt kért Rossitól), hogy azok még jobban tükrözzék a kilencszeres világbajnok által időtlen idők óta viselt citromsárga színeket. Emellett elhozta a rossis horgászkalapját is, amelyet a garázsban és a rajtrácson is viselt, Carlos Sainz legnagyobb megdöbbenésére. „Jó móka volt, még akkor is, ha néhány ember azt gondolta, hogy idiótaként festek, ami valószínűleg így is volt – nyilatkozta a Crash.net-nek a verseny után.

Tudják, az ember egyszerűen érzi ezt. Azt mondják, »szép sapka«, miközben arra gondolnak, hogy »micsoda idióa«. Sok ilyen arcot láttam. De hogy őszinte legyek, ennél kevésbé nem is érdekelhetne [hogy mit gondolnak], én jól éreztem magam. Nem fogom minden hétvégén viselni ezt a kalapot, ez csak erre a versenyre szólt. Nagyon élveztem, különösen a rossis sisakot és versenyzőcipőket, és csak ez számít."

Rossi megtiszteltetésnek nevezte Norris akcióját

A hétvégén, mintegy a Forma-1-et váltva a MotoGP versenyez Olaszországban, a misanói futam előtti sajtótájékoztatón pedig természetesen Norris is szóba került. Valentino Rossi elmondta, hogy „nagyon boldog" és „nagyon büszke" volt azt látva, hogy a 19 éves pilóta az ő dizájnjával versenyez. „Számomra ez megtiszteltetés, mert a szezon elején bemutatkozó új versenyzők mint Lando és [Alex] Albon azt nyilatkozták, hogy gyerekként követték és most is követik a MotoGP-t és a szurkolóim. Ez jó dolog, jó érzéssel tölt el."

A Valentino Rossi sisakdizájnja alapján készült fejvédőForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Hoch Zwei

Rossi elárulta, hogy amint alkalmuk lesz rá, sisakot cserélnek, Norris monzai fejvédőjéért cserébe az egyik saját sisakját adja a McLaren versenyzőjének. Elmondta azt is, hogy ő is szurkol a fiatal britnek. „Silverstone-ban ismerkedtünk meg, jó srác, nagyon fiatal, 19 éves, de már most nagyon okos és úgy tűnik, sokkal több tapasztalata van, mint az ő korában levőknek, úgyhogy én is a szurkolója vagyok" – mondta Rossi.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK