Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc a Forma-1 Federerje, mondja a Ferrari világbajnoka

2019.09.14. 16:34

Méltatta Charles Leclerc-t a Ferrari 1979-es világbajnoka, Jody Scheckter, aki Roger Federerhez hasonlította őt, és kiemelte a monacói pilóta szerénységét is. 

Jody Scheckter, a Forma-1 1979-es világbajnoka a 20-szoros Grand Slam győztes teniszezőhöz, Roger Federerhez hasonlította a Ferrari tehetségét, Charles Leclerc-t. A dél-afrikai expilóta szerint nemcsak a két sportoló tehetsége, hanem hasonló stílusuk miatt is ül a párhuzam.

Scheckter részt vett az Olasz Nagydíj hétvégéjén, sőt, pályára is gurult negyven évvel ezelőtti világbajnok autójával, a Ferrari 312 T4-gyel. A demókörök szünetében több interjút is adott, többek között a Scuderia jelenlegi versenyzőjét, Charles Leclerc-t is méltatta.

Leclerc és Scheckter MonzábanForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Scheckter világbajnoki győzelmét 21 évig egy Ferrari-pilóta sem tudta megismételni, ami negatív csúcs az istálló történetében. Michael Schumacher sikerszériája feledtette az ínséges időszakot, de Kimi Räikkönen 2007-es sikere óta ismét várat magára az egyéni világbajnoki cím, amit a jövőben akár a fiatal monacói versenyző is szállíthat.

A 69 éves egykori versenyző látja benne a tehetséget, olyannyira, hogy már most egy másik sportág legendájához hasonlította.

„Ő egy nagyon rendes srác – jelentette ki még a futam előtt egy Racefans-nek adott interjúban. – A Forma-1 Roger Federerjének tartom, remélem, ez az eredményeiben is meg fog mutatkozni. Furcsa, mert a pályafutásom előtt és után sem láttam olyan versenyzőt, akire csak annyit mondtam, »hűha«”.

F+1 blog exkluzív

Scheckter bevallotta, hogy kedveli a fiatal monacói pilótát. Ugyanakkor hozzátette, nem fér a fejébe, hogy egy hercegségből származó ember ilyen személyiséggel rendelkezik. „Utálom ezt mondani, de megszerettem a srácot – jelentette ki. – Egy nyugodt, rendes srácnak tűnik, hatalmas tehetséggel. Az viszont

nagyon furcsa, hogy hogyan lehet ilyen egy monacói? Ez az, ami összezavar.” 

A dél-afrikai exversenyző ejtett néhány szót a mai Forma-1-ről is. Ugyan követi az eseményeket, de a mostani körülmények között nem szívesen versenyezne. „Néhány szabályban nem látom a logikát – mondta – Egyszerűen nem értem őket, tönkreteszik a sportot. Viszont a legutóbbi futamok közül volt néhány, ami nagyon izgalmasan alakult.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK