Ricciardo egyetért Hamiltonnal, aki megint kiakadt a drukkerekre

Forma-1, Olasz Nagydíj, Leclerc, Hamilton, Ferrari, Mercedes
Third placed Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R) celebrates with his trophy on the podium next to winner Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc after the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 8, 2019. (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Anthoine Hubert spái tragédiája ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az autósport mennyire veszélyes. Daniel Ricciardo a Forma-2 belgiumi főversenyén történt baleset kapcsán Lewis Hamiltonnal egyetértésben fejtette ki véleményét arról, mennyire helytelen örülni egy ütközésnek. A Mercedes világbajnoka Monzában is megtalálta a szurkolókat.

A belgiumi halálos F2-es baleset után Lewis Hamilton elárulta, hallotta, ahogy néhányan ünneplik az aznap délelőtt, a Forma-1-es szabadedzésen történt kicsúszását. Az ötszörös világbajnok szerint elítélendő az effajta magatartás. Daniel Ricciardo teljes mértékben egyetértett vele és megérti kollégája reakcióját. Úgy véli, a szurkolók nem méltányolják megfelelően azt a kockázatot, amit a versenyzők hétről hétre felvállalnak.

Ricciardónak is megvan a véleménye a kárörvendőkről Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Hallottam Lewis nyilatkozatát arról, hogy a balesete után páran az őt nem kedvelők közül látványosan ujjongtak” – nyilarkozta az ausztrál pilóta a Racefansnek.

Ricciardo szerint a rajongók túlságosan is hozzászoktak ahhoz, hogy egy autótörés után a pilóták sértetlenül szállnak ki a kocsiból.

Az ausztrál versenyző azt állítja, minden balesetnek van valamilyen következménye.

„Valószínűleg [Hamilton] úgy érzi, a szurkolók megszokták, hogy ép bőrrel megússzuk az ütközéseket. Valójában ez nem így van. Ha valahol nekimegyünk a falnak, az még akkor is bennünk marad, ha semmi bajunk nem lesz. Minden egyes alkalommal, amikor elhaladunk a pálya azon pontján, ott motoszkál a fejünkben a dolog. Szóval fizikai vagy mentális hatása mindig van egy ilyen esetnek."

Ricciardo szerint minden baleset nyomot hagy az adott pilótában Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Clive Mason

Ricciardo hozzátette, hogy a kívülállóknak nehéz megérteniük, hogy ez mivel jár. Reméli, hogy a valódi drukkerek azért érzékelik azt a veszélyt, aminek a versenyzők kiteszik magukat.

– magyarázta. – Éppen ezért arra kérjük az igazi rajongókat, ne csak a tudásunkat tiszteljék, hanem azt a kockázatot is, amit felvállalunk."

Hamiltonnak Monzában sem tetszett a drukkerek viselkedése

Más okból kifolyólag, de a Mercedes ötszörös világbajnokát kicsit az Olasz Nagydíjon is kiakasztották a drukkerek azzal, amilyen viselkedést egyesek tanusítottak a verseny után. Annak ellenére, hogy a futamot egy Ferrari-pilóta nyerte, a szurkolók nem mulasztották el kifejezni nemtetszésüket Hamilton irányába, és néhányan kifütyülték őt. „El sem tudom mondani, mennyire hálás vagyok azoknak, akik eljöttek szurkolni nekem – írta saját drukkereinek az Instagramon a Mercedes világbajnoka. –

mindannyiótokat láttam. Szívem mélyéről köszönöm!”

Hamiltont kifütyülték a monzai dobogón Forrás: NurPhoto via Getty Images/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Az Olasz Nagydíj hétvégéje előtt Hamilton elmondta, hogy sok Ferrari szurkoló ír neki üzenetet és kéri, hogy csatlakozzon a Scuderiához, amit a jövőre nézve nem is zárt ki. Valószínűleg a tifosival való kapcsolatára is gondolva később kitett egy valamivel cizelláltabb üzenetet is. „Olaszország, wow, az energiátokat ma az egész világon érezték, ezért nagyon csodállak titeket. Igazán különleges a szenvedélyetek.

Remélem, hogy idővel változnak a dolgok, és nem látunk többé ilyet egy ilyen gyönyörű országban. Akárhogy is, mindannyitótoknak pozitív energiát küldök és azt kívánom, csak jó dolgok történjenek veletek az életben.”