A Mercedes csapatfőnöke kiállt az ismét hibázó Vettel mellett

Forma-1, Olasz Nagydíj, Vettel, Ferrari
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 08: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 spins during the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 08, 2019 in Monza, Italy. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, valamint Ross Brawn, az F1 sportért felelős igazgatója is védelmébe vette az Olasz Nagydíjon nagyot hibázó Sebastian Vettelt. Utóbbi szerint a négyszeres világbajnoknak most a Ferrari támogatására is szüksége lesz, amit Monzában nem kapott meg.

Az elmúlt bő egy évben Sebastian Vettel rengeteget hibázott, az Olasz Nagydíjon elkövetett baki már a kilencedik rontása volt versenyen, azonban Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint nem szabad leírni a négyszeres világbajnokot, amiben Ross Brawn is egyetért vele.

A monzai futam hatodik körében Vettel teljesen egyedül autózott, amikor megpördült az Ascari sikánban, ráadásul a megforgás után nekiment az őt kikerülni igyekvő Lance Strollnak, amiért súlyos büntetést kapott. A német versenyzőt rengetegen kritizálják, Wolff és Brawn viszont kiállt mellette.

Vettel kicsúszása tisztán vezetői hiba volt Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A verseny után Vettel visszaesett a világbajnoki pontverseny ötödik helyére csapattársa, a zsinórban két győzelmet arató Charles Leclerc mögé. Wolff szerint a Ferrari pilótája fel fog állni a mostani, csalódást keltő eredményéből. „Az utóbbi időben rossz versenyei voltak, de nem szabad leírni, hiszen ő egy négyszeres világbajnok” – nyilatkozta a Crash.net-nek.

Ross Brawn, aki a Ferrarinál és a Mercedesnél is dolgozott, egyetértett Wolff szavaival, a mostani helyzetet pedig a 2014-es idényhez hasonlította. „Örök igazság, hogy egy versenyzőnek minden körülmények között a csapattársa a legnagyobb ellenfele – mondta a Forma-1 sportért felelős igazgatója. – Sebastian ugyanazt éli meg, amit 2014-ben, az utolsó Red Bullban töltött évében. Akkor Daniel Ricciardo volt az a fiatal pilóta, aki hihetetlen tempót produkált."

Brawn szerint Vettelnek ugyanaz a gondja, mint 2014-ben, azaz nagyon erős a csapattársa Forrás: AFP

Brawn kitért az Olasz Nagydíjon történtekre is, a megpördülésért kizárólag a német versenyzőt tartja vétkesnek.

– vélekedett. – Viszont ami a futamon történt, az csakis az ő felelőssége. Sebastian két hibát is elkövetett, és ezek még rosszabbul festenek Leclerc két győzelmének fényében."

Brawn hozzátette, a Ferrari pilótájának a csapat segítségére van szüksége, hogy visszanyerje régi formáját.

„Vettel egyértelműen sportágunk egyik legnagyobb alakja – szögezte le. – Most viszont nehéz időszakon megy keresztül, ezért fontos neki a csapat támogatása, hogy visszaszerezze a hiányzó magabiztosságát."