Társoldalunk:

Verstappen nem aggódik a motorhiba miatt

2019.09.07. 18:21

Nem alakult jól a Red Bull számára az Olasz Nagydíj időmérő edzése. Max Verstappen motorhiba miatt még mért kört sem tudott futni, míg Alexander Albonnak a Q3-ban nem lett ideje.

A szabadedzések alapján optimisták lehettek a Red Bullnál az Olasz Nagydíj időmérőjére, mert bár tudni lehetett, hogy Max Verstappent a rajtrács végére fogják sorolni, a Honda-erőforrás mutatott némi fejlődést. A kvalifikáció azonban nagyon balszerencsésen alakult mindkét pilótának.

Verstappen kétszer is kigurult a garázsból, mégsem tudott mért időt autózni: először Sergio Pérez lerobbant autója miatt volt piros zászló, majd az újraindítás után motorhiba lépett fel a holland versenyző kocsijában.

„Miután megkezdtem a körömet, a 2-es kanyar kijáratánál erőt vesztettem – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Nem ugyanaz a probléma lépett fel, mint Spában, de nyilvánvalóan ez sem örömteli. A versenyen viszont más motorüzemmódokat használunk majd, azt illetően magabiztos vagyok, hogy minden rendben lesz."

Max Verstappen (Red Bull)Forrás: NurPhoto/Emmanuele Ciancaglini/NurPhoto/Emmanuele Ciancaglini

Verstappen elmondta, hogy holnap jó eredményre számít, de Monzában ezt nem lesz olyan könnyű elérni. „Természetesen megpróbálunk minél előrébb végezni, de ez nem lesz annyira egyszerű – jelentette ki. – Ezen a pályán több csapat is versenyképes, nincsenek akkora különbségek, mint máshol. Azért jó lenne az első ötben végezni."

A Honda a vizsgálata során megállapította, hogy amikor a kerekek durván kipörögtek egy rázókövön áthajtva, a megemelkedő fordulatszám miatt a motor biztonsági üzemmódba kapcsolt és az egyik FIA-s rendszer is leszabályozta az erőforrást.

Albon a Q1-et és a Q2-t is sikeresen abszolválta annak ellenére, hogy az első szakaszban pályaelhagyás miatt megfosztották az egyik körétől. A thai versenyző szerint mindez azért történt, mert akkor még kereste a határokat.

„Nem olyan nehéz ezt betartani. A Q1-ben és a Q2-ben még mindenki próbálja megtalálni a határokat, hogy az utolsó szakaszból minél többet hozzanak ki – magyarázta. – A kanyarban pedig nyilván el kell venni a gázt, szóval ez így teljesen rendben van."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Peter Fox

A balszerencsés végjáték miatt Albon elől fog rajtolni a két Renault és Carlos Sainz is. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kiemelte, hogy az autó egyébként jó tempót mutatott.

A szektoridők alapján Alex 5. lenne a rajtrácson, esetleg 4. Ez ígéretes – mondta. – A motorral jó irányba haladunk, és a futamon ütőképesebbek lehetünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK