Társoldalunk:
Hírlevél

Lélegeztetőgépre került az F2-es baleset túlélője

2019.09.07. 09:07

Juan Manuel Correát egy londoni kórházba szállították, ahol súlyos légúti problémák léptek fel nála, ami miatt mesterséges kómába kellett őt helyezni. Családja szerint kritikus, de stabil állapotban van.

Romlott a múlt szombati Forma-2-es baleset túlélője, Juan Manuel Correa állapota, miután átszállították Londonba, számolt be családja a versenyző Instagram-oldalára feltett posztban. Az amerikai színekben induló pilóta láb- és enyhe gerincsérülésekkel került kórházba, miután az idei első spái F2-es futamon ütközött Anthoine Hubert autójával. A francia versenyző nem élte túl a balesetet.

Correa helyzetéről a család és az FIA is adott ki tájékoztatást, az eredeti tervek szerint az állapota stabilizálása után először az USA-ba szállították volna, azonban egyelőre Londonban van, ahol szülei arról tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy Correa állapota romlott, de a fiatal versenyző jó kezekben van.

Correa állapota súlyosForrás: Sauber Junior Team

„Az idő múlásával új komplikációk merültek fel a hatalmas becsapódás után, amit [múlt] szombaton, Belgiumban szenvedett el. A londoni érkezése után akut, diffúz tüdőkárosodás okozta légzési elégtelenséget diagnosztizáltak Juan Manuelnél. Ez gyakori sérülés ehhez hasonló, nagy becsapódással járó baleseteknél – írták szülei. – 

Juan Manuel jelenleg egy olyan intenzív osztályon fekszik, ami légúti sérülésekre specializálódott. Pillanatnyilag mesterséges kómában és lélegeztetőgépen van. Juan Manuel állapota kritikus, de stabil.” 

Correa szülei köszönetet mondtak a jókívánságokért, és együttérzésüket fejezték ki Hubert családja felé. A versenyző kilátásaival kapcsolatban próbáltak optimisták maradni: „Meggyőződésünk, hogy a fiunk ismét úgy meglep minket, ahogy mindig is teszi a bámulatos küzdőszellemével, elszántságával, és teljesen felépül.”

A múlt heti baleset után az F2 ismét rajthoz áll, ezúttal már Monzában, de elsősorban kegyeleti okokból a mezőny nem teljes az olaszországi forduló alkalmából. Több autón is láthatók feliratok, amelyek Hubert-re emlékeznek, és az Instagram-posztban is látható logóval biztatják Correát a gyógyulás útján.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK