Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton nem zárja ki, hogy egyszer Ferrari-pilóta lesz

2019.09.06. 09:44

Lewis Hamilton az Olasz Nagydíj előtt elmondta, hogy egyre többen kedvelik őt a Ferrari rajongói közül, sokan pedig szeretnék már Maranellóban látni. Egyelőre nincs napirenden a csapatváltás, az ötszörös világbajnok azonban nem zárta ki, hogy soha nem is lesz.

Lewis Hamilton számos vörös ruhadarabot viselve jelent meg az Olasz Nagydíj csütörtöki napján, a Mercedes viccesen meg is jegyezte a Twitteren, hogy pilótájuk ezzel csak táptalajt ad a pletykáknak, amelyek szerint a Ferrarihoz tart. Természetesen erről szó sincs, Monzában ennek ellenére felvetették az ötszörös világbajnoknak, hogy visszavonulása előtt még szeretne-e a vörösöknél versenyezni, lévén egyszer minden Forma-1-es pilóta szívesen tagja lenne a Scuderiának. Hamilton nem zárta ki, hogy ez előbb-utóbb vele is megtörténik.

Hamilton egyelőre nem foglalkozik a Ferrarihoz szerződéssel, de semmit sem zárt ki a jövőre nézveForrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Tavalyi győzelme után Hamiltont kifütyülte a tifosi a monzai dobogón, ennek ellenére a Mercedes világbajnoka kifejtette, hogy meglepően jó kapcsolatot ápol a Ferrari drukkereivel. „Nagyon szerencsés vagyok, sok követőm van Olaszországban. Azt hiszem, hogy Németországban veszik legjobban a ruháimat, de Olaszország is ott van, talán azért, mert szeretik a divatot és a jó ruhákat – fejtegette a Tommy Hilfigernél saját kollekcióval rendelkező pilóta. – Szerintem az évek alatt nagyot nőtt az olasz követőim száma, hosszú időbe telik, míg változik az emberek felfogása."

Hamilton elárulta, hogy privát üzenetben sok Ferrari-szurkoló írja neki, hogy csatlakozzon a maranellóiakhoz,

szerinte azonban a vörösök jelenleg elégedettek a versenyzőpárosukkal, így nem igazán látja, hogy szükségük lenne rá. „Méltányolom és nagyon tisztelem a Ferrari-drukkereket, sokan kérnek arra, hogy csatlakozzak a Ferrarihoz, ami elég klassz. Rengeteg olyan üzenetet kapok, hogy »Ferrari-drukker vagyok, de tisztellek«. Azt gondolom, hogy apró lépésekben nő a támogatottságom itt. Persze soha nem lesz akkora, mintha a Ferrarinak vezetnék, ugyanakkor lassan változik a helyzet."

Láthatjuk még vörös autóval?Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Úgy gondolja, hogy ha egyszer a Ferrarihoz menne, az nem az olasz márka történelme és az az iránti vonzódás miatt történne. „Nem hiszem, hogy ez a kísértésről szól, hanem arról, hogy mik az ember tervei a jövőre. Amikor valaki a Mercedes versenyzője, akkor egy életre egy család tagja, feltéve persze, hogy velük marad. Ha megnézzük Stirling Mosst vagy Fangiót, még mindig megbecsülik őket a családban, a márka történelmének részei. A lojalitás fontos nekem, kulcsszerepe van. Ha lesz olyan az életemben, hogy úgy döntök, változtatni szeretnék ezen, akkor a Ferrari egy potenciális opció lehet. Hogy jelenleg az-e, azt nem tudom." Hamilton akár az idén is elronthatja a tifosi örömét Monzában, noha a hétvége előtt a vörösök tűnnek az esélyesnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK