Hamilton nem zárja ki, hogy egyszer Ferrari-pilóta lesz

Forma-1, Belga Nagydíj, Hamilton, Mercedes
Third placed Mercedes' British driver Lewis Hamilton looks at the car of pole position winner Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (not pictured) after the qualifying session at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 31, 2019 ahead of the Belgian Formula One Grand Prix. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton az Olasz Nagydíj előtt elmondta, hogy egyre többen kedvelik őt a Ferrari rajongói közül, sokan pedig szeretnék már Maranellóban látni. Egyelőre nincs napirenden a csapatváltás, az ötszörös világbajnok azonban nem zárta ki, hogy soha nem is lesz.

Lewis Hamilton számos vörös ruhadarabot viselve jelent meg az Olasz Nagydíj csütörtöki napján, a Mercedes viccesen meg is jegyezte a Twitteren, hogy pilótájuk ezzel csak táptalajt ad a pletykáknak, amelyek szerint a Ferrarihoz tart. Természetesen erről szó sincs, Monzában ennek ellenére felvetették az ötszörös világbajnoknak, hogy visszavonulása előtt még szeretne-e a vörösöknél versenyezni, lévén egyszer minden Forma-1-es pilóta szívesen tagja lenne a Scuderiának. Hamilton nem zárta ki, hogy ez előbb-utóbb vele is megtörténik.

Hamilton egyelőre nem foglalkozik a Ferrarihoz szerződéssel, de semmit sem zárt ki a jövőre nézve Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Tavalyi győzelme után Hamiltont kifütyülte a tifosi a monzai dobogón, ennek ellenére a Mercedes világbajnoka kifejtette, hogy meglepően jó kapcsolatot ápol a Ferrari drukkereivel. „Nagyon szerencsés vagyok, sok követőm van Olaszországban. Azt hiszem, hogy Németországban veszik legjobban a ruháimat, de Olaszország is ott van, talán azért, mert szeretik a divatot és a jó ruhákat – fejtegette a Tommy Hilfigernél saját kollekcióval rendelkező pilóta. – Szerintem az évek alatt nagyot nőtt az olasz követőim száma, hosszú időbe telik, míg változik az emberek felfogása."

Hamilton elárulta, hogy privát üzenetben sok Ferrari-szurkoló írja neki, hogy csatlakozzon a maranellóiakhoz,

szerinte azonban a vörösök jelenleg elégedettek a versenyzőpárosukkal, így nem igazán látja, hogy szükségük lenne rá. „Méltányolom és nagyon tisztelem a Ferrari-drukkereket, sokan kérnek arra, hogy csatlakozzak a Ferrarihoz, ami elég klassz. Rengeteg olyan üzenetet kapok, hogy »Ferrari-drukker vagyok, de tisztellek«. Azt gondolom, hogy apró lépésekben nő a támogatottságom itt. Persze soha nem lesz akkora, mintha a Ferrarinak vezetnék, ugyanakkor lassan változik a helyzet."

Láthatjuk még vörös autóval? Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Úgy gondolja, hogy ha egyszer a Ferrarihoz menne, az nem az olasz márka történelme és az az iránti vonzódás miatt történne. „Nem hiszem, hogy ez a kísértésről szól, hanem arról, hogy mik az ember tervei a jövőre. Amikor valaki a Mercedes versenyzője, akkor egy életre egy család tagja, feltéve persze, hogy velük marad. Ha megnézzük Stirling Mosst vagy Fangiót, még mindig megbecsülik őket a családban, a márka történelmének részei.

Hogy jelenleg az-e, azt nem tudom." Hamilton akár az idén is elronthatja a tifosi örömét Monzában, noha a hétvége előtt a vörösök tűnnek az esélyesnek.