Társoldalunk:
Hírlevél

Az intenzív osztályon fekszik a halálos F2-es baleset súlyos sérültje

2019.09.02. 10:56

Egyelőre még az intenzív osztályon fekszik, de várhatóan hamarosan hazarepülhet Juan Manuel Correa, a tragikus belgiumi Forma-2-es baleset sérültje.

A Forma-1-es Belga Nagydíj szombati F2-es betétfutamán történt tragédia utáni sokkban természetes, hogy mindenki a balesetben elhunyt Anthoine Hubert-re emlékezett. A bukást nem úszta meg sértetlenül a Hubert autójába teljes sebességgel belerohanó Juan Manuel Correa sem, aki nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, súlyos sérüléseket azonban igen, azonnal a Liège-i kórházba szállították, jelenlegi is az intenzív osztályon fekszik.

Correa már nem tudta elkerülni Hubert autójátForrás: Sauber Junior Team

A Forma-2-es főfutam második körében történt tragikus ütközésben Correa frontálisan, több mint 200 km/h-s sebességgel csapódott bele a gumifalról elé visszapattanó Hubert versenygépébe, a felvételeken látni lehetett, ahogy az ecuadori-amerikai pilóta lábai a csattanás után kilátszanak a pilótafülke elején. A lábsérülés gyakorlatilag már ekkor garantálható volt. A Sauber 2013-as Forma-1-es gépét hét nappal a baleset előtt tesztelő Correa végig magánál volt az ütközés után, egészen addig, amíg be nem tolták a műtőbe. 

A versenyző lába több helyen is eltört, valamint enyhébb gerincsérülést is szenvedett, 

az orvosok sikeres operációt hajtottak végre rajta - állt a csapat közleményében.

Correa (balról a második) és Hubert (balról a harmadik) a tragikus verseny előttForrás: FIA F2

A 20 esztendős, Forma-2-ben az idén bemutatkozó pilóta stábja hétfő hajnalban újabb információkkal jelentkezett. Hosszadalmas műtét után, amely során mindkét lábában helyrehozták a töréseket, Juan Manuel megkezdte a felépülést. Még legalább 24 órán át az intenzív osztályon lesz, a családja köszönettel fogad minden jókívánságot. Amikor az állapota a mostaninál is stabilabb lesz, hazaszállítják az Egyesült Államokba, hogy a következő hónapokban ott folytassa a felépülést. Juan Manuelt elöntötte a szomorúság, imádkozik Anthoine Hubert családjáért."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK