Hamilton vegán hamburgerezőt nyit

Forma-1, Belga Nagydíj, csütörtök, Lewis Hamilton, Mercedes
Mercedes' British driver Lewis Hamilton arrives at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 29, 2019, a few days ahead of the Belgian Formula One Grand Prix. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Belga Nagydíj utáni hétfőn, Londonban nyit a Lewis Hamilton által támogatott Neat Burger első étterme. Az ötszörös világbajnok úgy érzi, itt az ideje, hogy a hozzá hasonlóan a húst az étrendükből mellőző embereknek is legyen gyorsétterem-lánca.

Lewis Hamilton eddig is híres volt arról, hogy a versenyzés mellett számos dolgot csinál a pályán kívül, a Tommy Hilfigernél saját kollekciója van, de a zenélésbe is belekóstolt már. A Mercedes versenyzője 2017 óta növényi alapú étrendet követ, ami saját bevallása szerint a pályán nyújtott teljesítményére is pozitív hatással volt. Az ötszörös világbajnok olyannyira komolyan veszi ezt, hogy partnerségre lépett a Neat Burgerrel, amelynek éttermeiben vegán hamburgereket ehetnek az erre vágyók.

Hamilton két éve él növényi alapú étrenddel Forrás: AFP/John Thys

Hamilton nemcsak a vegán életmód előnyeit szokta hangoztatni, hanem a tenyészállatokkal szembeni brutális bánásmód ellen is rendszeresen fellép. Az újabb lépcsőfok a hús nélküli étrend előnyeinek bemutatására a Neat Burger lesz, amelynek

első étterme a Belga Nagydíj utáni hétfőn nyit a londoni Regent Streeten, ezt világszerte 13 további étterem követi a tervek szerint.

„Szenvedélyes vagyok azzal kapcsolatban, hogy legyünk kedvesebbek a bolygónkkal és igazán tisztelem a Neat Burger elkötelezettségét az etikusabb gyakorlatok és a kis vállalkozások támogatása iránt, ezért ez olyasmi, amit büszkén támogatok – nyilatkozta Hamilton. – Ugyanakkor a termékről is szól ez az egész,

ugyanakkor valami izgalmasat is kínál azoknak, akik nem esznek húst."

Így fog kinézni egy menü a Neat Burgerben

A vendégek eleinte három főétel, a "the neat", a "the cheese" és a "the chick'n" közül választhatnak, de lesz vegán hot dog is, valamint Will Smith fiának, Jaden Smithnek a Just Water nevű cége által forgalmazott kartonos vizet is megkóstolhatják a vendégek. A Neat Burger lehet az első nemzetközi, növényi alapú étrenddel rendelkező étteremlánc, 14 üzletét a következő két év során tervezi megnyitni, beszállítója lesz a Beyond Meat is. „A Beyond Meat hihetetlenül jó partner, alig várom, hogy a csapattal dolgozhassak és nemzetközileg terjeszkedjünk a Neat Burgerrel" – közölte Hamilton.