Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen megerősítette, hogy az Alfa Romeónak miatta kellett a Belga Nagydíj helyszínére hívnia tartalékversenyzőjét, mivel izomhúzódása miatt fennáll a veszélye, hogy nem fog tudni vezetni Spában.

A Belga Nagydíj csütörtöki napjának reggelén az Alfa Romeo Racing bejelentette, hogy erre a versenyre behívta korábbi pilótáját, az IndyCarban versenyző Marcus Ericssont, aki az idei szezonban a csapat tartalékja, de eddig sem utazott el minden versenyhétvégére.

A svéd pilótának a belga hétvége alatt Portlandben, az IndyCar soron következő futamán lett volna jelenése, ezért a bejelentés után egyből megindultak a találgatások, hogy Kimi Räikkönent vagy Antonio Giovinazzit fogja-e helyettesíteni. Mint kiderült, biztosan egyiket sem, de ha valamelyiküket igen, akkor az Räikkönen lesz.

Ericsson készenlétben lesz, ha Räikkönen nem tudna részt venni a belgiumi versenyhétvégén Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

A nemzetközi sajtóban többen már készpénznek vették, hogy Ericssont azért hívta el Spába az Alfa Romeo, mert versenyzőként számít rá, különben nem kérték volna arra, hogy hagyja ki az IndyCar portlandi versenyét, amelyen csapata, az Arrow Schmidt Peterson Motorsports Conor Daly-vel helyettesíti őt. Az Alfa Romeo azonban több lapnak is cáfolta, hogy a svéd biztosan versenyezni fog, az Autosport pedig úgy értesült, hogy amennyiben be kell ugrania, azt Kimi Räikkönen helyett teheti meg.

Egészen addig, ameddig a 2007-es világbajnok nem találkozott a sajtó képviselőivel a belga pályán, ennél több információt nem lehetett tudni,

a 39 esztendős veterán pilóta azonban megerősítette, hogy valóban miatta kellett riasztani Ericssont, mert izomhúzódást szenvedett.

Räikkönen szerint részt fog tudni venni a versenyen, biztosat ilyen esetekben azonban csak az után lehet mondani, hogy a szabadedzéseken kiderül, valóban alkalmas-e a vezetésre.

Räikkönen szerint rendben lesz a meghúzódott izma Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Mullan

„Meghúztam az egyik izmomat, meglátjuk, hogy mi lesz vele – nyilatkozta a finn versenyző. – Kell, hogy legyen tartalék tervünk,

annál rosszabb nem fordulhatna elő. Oka van annak, hogy minden csapatnak van tartalékpilótája, nincs ebben semmi különleges. Neki ez nehéz, mert versenye lett volna, de ez van."

Räikkönen nem akart részletekbe menni azzal kapcsolatban, hogy milyen körülmények között sérült meg, csak annyit árult el, hogy sportolt.

A 2007-es világbajnok még a Hungaroringen felfedte, hogy a szerződésében nincs megtiltva semmilyen tevékenység, különben nem is igazolt volna jelenlegi csapatához. A közösségi médiában közzétett fényképekből és videókból leszűrhető, hogy semmilyen veszélyes hobbit nem szokott mellőzni, motokrosszozni is rendszeresen eljár. Viccesen megjegyezte, talán inkább innia kellett volna sportolás helyett. „Sportoltam, ami elég veszélyes. Mindig is mondtam, hogy az ivás talán biztonságosabb. Olyankor általában nem sérül meg az ember, csak másnapos lesz."