Társoldalunk:
Hírlevél

Hivatalos: Jövőre is lesz Forma-1-es Spanyol Nagydíj

2019.08.28. 09:27

Újabb Forma-1-es futam körül tűntek el a kérdőjelek a 2020-as szezonra, miután a Spanyol Nagydíj egyéves szerződést írt alá a száguldó cirkusz vezetőivel. A barcelonai verseny így egyelőre marad a versenynaptárban, a hosszú távú jövője azonban továbbra sem biztosított.

Egy ideig úgy tűnt, hogy a Holland Nagydíj visszatérésével Spanyolországnak nem marad hely a Forma-1-ben, a 2020-as versenynaptár körvonalazódásával azonban egyre pozitívabb hírek érkeztek a Circuit de Catalunyáról, most pedig

az F1 be is jelentette, hogy szerződést kötött a pályával a jövő évi versenyre.  

Ami a 2020-ban 50 éves Spanyol Nagydíj hosszabb távú jövőjét illeti, a pálya által kiadott közlemény szerint stratégiát dolgoznak ki annak érdekében, hogy szélesebb körben kihasználhassák az aszfaltcsík létesítményeit és biztosítsák a verseny fenntarthatóságát. Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója is ezt szeretné.

Jövőre biztosan lesz verseny SpanyolországbanForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

A Forma-1 adatai alapján az elmúlt három évben több mint félmillió látogatója volt a Spanyol Nagydíjnak, az idei futam pedig 163 millió eurós bevételt hozott a régiónak. Chase Carey a következő hónapokban hosszabb távú szerződést szeretne kötni, amely a további évekre is biztosítja a verseny jövőjét. „A döntés, hogy a motorsport királykategóriája továbbra is ellátogat Spanyolországba, egy nagy motorsporthagyományokkal rendelkező országba, annak a stratégiánknak a része, amely megszilárdítja a Forma-1 európai gyökereit, miközben új területekre viszi el a sorozatot – mondta Carey. – A következő hónapokban folytatjuk a tárgyalásokat, megvizsgálva, hogy tovább hosszabbíthatjuk-e ezt a mindkét félnek előnyös kapcsolatot."

Valószínűleg a Német Nagydíj lesz az egyedüli, amelyik az idén lejáró szerződését nem hosszabbítja megForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Az idei év végén öt versenynek, a spanyol, az olasz, a német, a brit és a mexikói futamnak jár le a szerződése, ezek közül pedig Monza és Hockenheim az, amelyik még nem hosszabbított, az Olasz Nagydíj szervezői azonban magabiztosak azt illetően, hogy legalább 2022-ig aláírhatnak, míg a Német Nagydíj a jelek szerint jövőre nem lesz a versenynaptár része.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK