Társoldalunk:

A Mercedes a nyári szünetben sem állt le a fejlesztéssel

2019.08.28. 14:34

Teljes fordulatszámon dolgozott a címvédő Mercedes istálló motorrészlege augusztusban is, mivel Toto Wolff csapatfőnök szerint hiába vezetik mindkét pontversenyt, úgy kell nekivágniuk a hátralevő futamoknak, mintha új idény kezdődne.

A négyhetes Forma-1-es nyári szünet valójába senkinek sem jelent ennyi pihenőt, két hét az az időszak, amire kötelező bezárni a gyárakat, ezalatt semmilyen, az autó teljesítményét és működését érintő fejlesztést nem lehet végezni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a mérnökök a tengerparton sütkéreznek, sőt, vannak, akik egyáltalán nem is pihennek. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta, hogy az angliai Brixworth-ben működő motorrészleg éjt nappallá téve dolgozott azon, hogy előrelépést érjen el. 

Jön az erősebb Mercedes motorForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Mullan

A motorgyártók általában három fejlesztési lépcsőt terveznek egy szezonra, ebből a harmadik még hátravan. A Ferrari sajtóhírek szerint Spában veti be ezt, és könnyen lehet, hogy a Mercedes is így tesz,

Toto Wolff legalábbis úgy nyilatkozott, hogy a motorrészlegük teljes fordulaton pörgött augusztusban is, miként tette azt minden bizonnyal a Ferrari is.

„Az elmúlt hetekben más csapattagoknál volt a karmesteri pálca, a Brixworth-ben dolgozó kollégáink végigdolgozták a nyári szünetet, hogy fejlesszék az erőforrásunk teljesítményét és megbízhatóságát – mondta a csapatfőnök. – Eközben Brackley-ben kihasználtuk a viszonylagos nyugalmat, hogy fejlesszünk a gyárunkon. Nagyszerű visszajönni a szünetről, tudva, hogy a csapat egy része teljes erőbedobással dolgozott, hálásak vagyunk a kollégáknak, akik akkor sem álltak meg, amikor mi nem voltunk bent az irodában."

Óriási az előnyük, mégsem állnak leForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A Mercedes magabiztos, 150 pontos előnnyel vezeti a konstruktőri pontversenyt a Ferrari előtt, Lewis Hamiltonnak pedig 69 pont az előnye a harmadik helyen álló Max Verstappennel szemben. Toto Wolff ennek ellenére nem érzi, hogy lazíthatnak, és inkább úgy gondolnak a hátralevő kilenc futamra, mint egy miniszezonra.Mindkét bajnokságot vezetjük, de mi nem így érezzük. Az elmúlt években láthattuk, hogy a csapat nagyon jól teljesített a nyári leállás után, úgyhogy most is tovább kell dolgoznunk. Ennélfogva a második félidő kezdetét úgy közelítjük meg, mintha egy teljesen új szezon kezdődne, biztosra kell mennünk, hogy nem követünk el hibákat és tovább emeljük a lécet."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK