Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso először vezetett dűnén, sokkolta az élmény

2019.08.22. 19:46

A minden bizonnyal a 2020-as Dakar ralira készülő, jelenleg a Toyota Gazoo Racing tereprali csapatával Namíbiában tesztelő Fernando Alonso először kóstolt bele, milyen a sivatagban vezetni, párszor pedig bajba is került.

Fernando Alonso már három napot teljesített életet második terepralis tesztjéből, amely pénteken fejeződik be Namíbiában. A kétszeres F1-es világbajnok spanyol a Toyota Gazoo Racing színeiben a 2009-es Dakar-győztes Giniel de Villiers és a motoron ötszörös Dakar-győztes Marc Coma társaságában akklimatizálódik a számára jóformán teljesen ismeretlen szakágban, életében először pedig dűnéken is vezetett, ami elsőre kissé sokkolóan hatott rá.

Alonso egyre jobban összebarátkozik a Hilux-szalForrás: Toyota

Noha konkrétan egyik fél sem jelentette ki, Alonso tesztprogramja minden bizonnyal a spanyol felkészülését szolgálja a 2020-as Dakar ralira. A Forma-1-nek a tavalyi év végén búcsút intő 38 esztendős pilóta márciusban már tesztelte a Toyota Hiluxot a Kalahári sivatagban,

komoly terepralis körülmények között, nyílt terepen azonban most vezetett először,

többek között a 380 méterrel a tengerszint felett található híres namíbiai hetes dűnét is megmászta, majd elismerte, hogy még nem igazán mozog otthonosan ilyen terepen.Nagyon izgalmas élmény volt először dűnéken vezetni, kezdetben talán kicsit sokkoló is, nagy tisztelettel kellett közelíteni feléjük – nyilatkozta az Autorsportnak. – Olyan kifinomult technikára van szükség, amivel én még nem rendelkezem, olykor pedig ki kellett másznunk a bajból, amibe időről időre sodortam magunkat."

Még van mit tanulniForrás: Toyota

Alonso elmondta, hogy a lehető leggyorsabban szeretne fejlődni, remélhetőleg minden nappal kevesebb meglepetés fogja érni, de azért nem akarja elsietni sem a dolgot. „Az érzéseim jók, mert amiket eddig csináltunk, azok mind nagyon kontrollált körülmények között zajló tesztek voltak, olyan itinert követtünk, ami a csapat tapasztalatának köszönhetően nagyon részletes volt, mindig tudták, hogy mivel állunk szemben.

Igyekszem először járni tanulni, mielőtt futnék, apró lépésekben haladok és szerzek önbizalmat. Eddig jól megy."  

A mostani teszt után Alonso felkészülésében a Harrismith 400, a dél-afrikai tereprali bajnokság ötödik fordulója következik szeptember 13-án és 14-én, az esemény előtt a spanyol be is járhatja majd a rali útvonalát, a viadalon pedig versenyen kívül fog elindulni, ami azt jelenti, hogy hivatalosan nem rangsorolják a mezőnyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK