Társoldalunk:

Red Bull: A Mercedes rettenetesen el kellene szúrja, hogy legyen esélyünk

2019.08.07. 15:27

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke Max Verstappen szárnyalása ellenére gyakorlatilag lemondott arról, hogy az idén megküzdhessenek a világbajnoki címért Lewis Hamiltonnal.

A világbajnoki pontverseny harmadik helyén álló Max Verstappen 69 ponttal van lemaradva Lewis Hamilton mögött, formája alapján mégis sokan tőle várják azt, hogy a szezon második felében megszorongassa az ötszörös világbajnokot az egyre visszaesni látszó Valtteri Bottas helyett. Noha az elmúlt négy versenyből a holland kettőt megnyert, egyszer pedig a második helyen végzett, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem lát rá sok esélyt, hogy beleszólhatna a világbajnoki cím sorsába.

Verstappen hiába szárnyal, főnöke szerint az idei szezonban nem valószínű, hogy világbajnok leszForrás: Red Bull

Horner kiemelte, hogy Hamiltonnak óriási az előnye, a Mercedes következetességét nézve ezt szerinte csak valami csoda folytán dolgozhatnák le.Lewisnak lassan három futamgyőzelemnyi pontelőnye van kilenc versennyel a szezon vége előtt, úgyhogy három versenyre nem szabadna eljönnie. Nagyon valószínűtlen [hogy a Red Bull harcban lehet a vb-címért], rettenetesen el kellene szúrjanak valamit, hogy ne legyenek világbajnokok. Szerintem az év második felében a célunk nagyjából az lesz, hogy csökkentsük a különbséget. Ahogy egyre több teljesítményt hozunk ki az autóból, úgy fejlődik a Honda is, úgyhogy az idei az építkezés és az átmenet éve 2020-ra."

Már sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha a Red Bull nem ragad be a rajtnál, és a Mercedeshez hasonlóan egyből ráérez az új szabályokra, merthogy

Horner szerint a télen összeszedett hátrány ledolgozásával ment el a szezon első fele, az Ausztriában bevetett fejlesztési csomag pedig nagy lépés volt a helyes irányba.

„A téli szabályváltozások egyértelműen rossz hatással voltak ránk az első szárnyunk kialakítása miatt. Viszont ahogy a csapat elkezdte jobban megérteni és használni az új szabályokat, úgy voltunk képesek visszanyerni az autó egyensúlyát és karakterét. A szabályváltozások mellé a gumik is változtak, ez a két dolog pedig elég rosszul jött nekünk kasztnioldalról a télen."

A folytatásban is lehetnek még izgalmak, ha kitart Verstappen és a Red Bull jó formájaForrás: AFP/Attila Kisbenedek

A csapatfőnök szerint Hamilton óriási előnye ellenére azért még van remény arra, hogy izgalmas versenyeket láthassunk az idény második felében is. „Hála Istennek a Red Bullért és Max Verstappenért, nélkülük eléggé unalmas lenne a show – méltatta saját csapatát és versenyzőjét Horner. – Még ha nem is mi nyertünk, az ilyen versenyek, mint a Magyar Nagydíj, nagyszerűek a Forma-1-nek, a szurkolók ezt akarják látni. Az elmúlt négy futam remek volt a franciaországi unalomtenger után. Remélhetőleg a soron következő pályákkal az izgalmak is folytatódni fognak. Ha a rajtrács tovább sűrűsödik, ha Max fel tudja venni a versenyt Lewis-zal és a Ferrarikkal, akkor fényes jövő vár ránk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK