Társoldalunk:

Világcsúcs után az F1-es Magyar Nagydíjra vezetett Milák Kristóf útja

2019.08.03. 19:24

A kvangdzsui vizes világbajnokságon világcsúcsot úszó sportoló életében először járt a Magyar Nagydíjon, de elárulta, nagyapja révén már gyermekkorától figyeli az F1 eseményeit.

Milák Kristóf világbajnok úszó is kilátogatott szombaton a Hungaroringre, az F1-es Magyar Nagydíj alkalmából. A világcsúcstartó sportoló az MTI szerint elmondta, a nagyapja hatására szerette meg a Forma-1-et, de a hétvégi Magyar Nagydíj az első, amit a helyszínen kísérhet figyelemmel.

„Kiskoromban sokkal gyakrabban követtem, mostanság már kevesebb időm van, de nagyon szeretem, nagyon jó elfoglaltságnak tartom, ezért próbálom minél többször megnézni” – nyilatkozta szombaton a Hungaroringen a Budapesti Honvéd SE sportolója, aki múlt szerdán világcsúccsal nyert 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokságon.

Milák Kristóf a riporterek gyűrűjébenForrás: GPhirek.hu

Hozzátette, gyerekként a nagyapja hatására kezdte nézni a versenyt, és bár manapság a szombat reggeli edzések miatt az időmérőkről le szokott maradni, a futamokat szinte mindig látja. Kedvenc csapata nincs, a kedvenc pilótája mindig is a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel volt, aki jelenleg a Ferrarit erősíti.

Milák elárulta, élőben most lát először Forma-1-es futamot és a Hungaroringen is most jár először. A vasárnapi futam dobogósainak megtippelésére nem vállalkozott, mondván, csak azért jött Mogyoródra, hogy élvezze a versenyt.

Vettel a magyar sportoló kedvence a mezőnybenForrás: Hungaroring

A 19 éves úszó úgy fogalmazott, szeret gyorsan vezetni, de kulturáltan teszi ezt, majd megjegyezte, egy Forma-1-es autó vezetése számára sok lenne, instruktor segítségével azonban „bármikor” szívesen kipróbálná magát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK