A Hungaroring trükkjei egy profi esportoló tolmácsolásában

Forma-1, Marcus Ericsson, Magyar Nagydíj, Sauber
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 29: Marcus Ericsson of Sweden driving the (9) Alfa Romeo Sauber F1 Team C37 Ferrari during the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 29, 2018 in Budapest, Hungary. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A vonalvezetését bizonyára rengetegen ismerik, a versenyzőket a szezon egyik legnagyobb kihívása elé állító trükkjeit azonban talán kevesebben. Bereznay Dániel, az Alfa Romeo esport-csapatának tagja megmutatja, hogy mivel kell szembenézzen a mezőny a soron következő Magyar Nagydíjnak otthont adó Hungaroringen.

Pénteken felbőgnek a motorok a Hungaroringen, és kezdetét veszi a 34. Magyar Nagydíj hétvégéje. A nyári szünet előtti utolsó futam a magyar drukkereknek természetesen az egész versenynaptárban a legkedvesebb, a mogyoródi dombok között kanyargó aszfaltcsík ráadásul valódi klasszikussá nőtte ki magát az évtizedek alatt a Forma-1 résztvevőinek szemében.

Bereznay Dániel, az Alfa Romeo esport-csapatának versenyzője, az F1 esport-bajnokságának tavalyi második helyezettje ilyen régóta még nem követi a száguldó cirkusz küzdelmeit, a Hungaroringet viszont így is nagyon jól ismeri. Az alábbi videóban nem csak az 1986-ban épült, azóta több, kisebb-nagyobb módosításon átesett, jelenleg 4381 méter hosszú aszfaltcsík sokak által ismert vonalvezetésére, hanem a pálya trükkjeire is fény derül a jóvoltából.

Bereznay Dani az F1 2019-es játékának segítségével bemutatja a 34. Magyar Nagydíj helyszínét

Az Alfa Romeo pilótája azt is sorra vette az F1 hivatalos játékának segítségével, hogy a pálya kulcsrészei mennyire hasonlítanak a virtuális és a valódi világban, valamint, hogy az előzési lehetőségekben finoman szólva sem bővelkedő, az elmúlt években nem egyszer mégis a szezon egyik legjobb versenyét produkáló magyar pályán hol lehet a legnagyobb sansza a versenyzőknek arra, hogy a pályán ugorják át a másikat. A videó utolsó részében Dani felelevenítette,hogy milyen volt élete első Magyar Nagydíján testközelből megcsodálni a világ leggyorsabb versenyautóit.