Társoldalunk:

A Hungaroring trükkjei egy profi esportoló tolmácsolásában

2019.07.31. 11:03

A vonalvezetését bizonyára rengetegen ismerik, a versenyzőket a szezon egyik legnagyobb kihívása elé állító trükkjeit azonban talán kevesebben. Bereznay Dániel, az Alfa Romeo esport-csapatának tagja megmutatja, hogy mivel kell szembenézzen a mezőny a soron következő Magyar Nagydíjnak otthont adó Hungaroringen.

Pénteken felbőgnek a motorok a Hungaroringen, és kezdetét veszi a 34. Magyar Nagydíj hétvégéje. A nyári szünet előtti utolsó futam a magyar drukkereknek természetesen az egész versenynaptárban a legkedvesebb, a mogyoródi dombok között kanyargó aszfaltcsík ráadásul valódi klasszikussá nőtte ki magát az évtizedek alatt a Forma-1 résztvevőinek szemében.

Bereznay Dániel, az Alfa Romeo esport-csapatának versenyzője, az F1 esport-bajnokságának tavalyi második helyezettje ilyen régóta még nem követi a száguldó cirkusz küzdelmeit, a Hungaroringet viszont így is nagyon jól ismeri. Az alábbi videóban nem csak az 1986-ban épült, azóta több, kisebb-nagyobb módosításon átesett, jelenleg 4381 méter hosszú aszfaltcsík sokak által ismert vonalvezetésére, hanem a pálya trükkjeire is fény derül a jóvoltából.

Bereznay Dani az F1 2019-es játékának segítségével bemutatja a 34. Magyar Nagydíj helyszínét

Az Alfa Romeo pilótája azt is sorra vette az F1 hivatalos játékának segítségével, hogy a pálya kulcsrészei mennyire hasonlítanak a virtuális és a valódi világban, valamint, hogy az előzési lehetőségekben finoman szólva sem bővelkedő, az elmúlt években nem egyszer mégis a szezon egyik legjobb versenyét produkáló magyar pályán hol lehet a legnagyobb sansza a versenyzőknek arra, hogy a pályán ugorják át a másikat. A videó utolsó részében Dani felelevenítette,hogy milyen volt élete első Magyar Nagydíján testközelből megcsodálni a világ leggyorsabb versenyautóit. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK