Todt: Együtt néztem a versenyt Schumacherrel

Forma-1, Jean Todt, Michael Schumacher, Scuderia Ferrari, Olasz Nagydíj, 2006
German Ferrari driver Michael Schumacher (R) and French Ferrari General Director Jean Todt celebrate on the podium of the Monza racetrack after the Italian Formula One Grand prix, 10 September 2006 in Monza. German Ferrari driver Michael Schumacher won the race ahead of Finnish McLaren-Mercedes driver Kimi Raikkonen and Polish BMW Sauber driver Robert Kubica. AFP PHOTO DAMIEN MEYER (Photo by DAMIEN MEYER / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi hétszeres világbajnok egykori csapatfőnöke, Jean Todt elárulta, együtt nézte a Német Nagydíjat Michael Schumacherrel. Az FIA elnöke továbbra is fukar a részletekkel.

Ritkán fordul elő, hogy Michael Schumacher bizalmasai bármit is mondanak a korábbi hétszeres világbajnok állapotáról, de Jean Todt a Radio Monte Carlo adásában kivételt tett. „Mindig nagyon óvatos vagyok az ilyen jellegű kijelentésekkel, de az igaz, hogy együtt néztem a versenyt Michael Schumacherrel a svájci otthonában” – árulta el.

Todt azon kevesek egyike, akit Schumacher felesége, Corinna beenged a sportolóhoz, de Todt a család többi bizalmasához hasonlóan tiszteletben tartja a kérésüket, és a síbalesete óta folyamatos gyógykezelés alatt álló Schumacher egészségi állapotáról ezúttal sem osztott meg konkrétumokat a nagyvilággal.

Todt és Schumacher történelmet írt Forrás: AFP/Damien Meyer

Hozzátette azonban, hogy „Michael a legjobb kezekben van, és jól gondját viselik az otthonában. Nem adja fel, és továbbra is küzd – mondta Todt. – A családja ugyanannyira harcol, és persze a mi barátságunk sem lehet már olyan, mint egykoron volt. Egyszerűen azért, mert a kommunikáció már nem olyan, mint régen volt. Továbbra is küzd, és a családja is ugyanúgy ezt teszi.”

Todt szerint a pozitív gondolatok segítik Schumacher kezelését, és a családja is így kezeli a helyzetet.

„Én és az ő egész családja is nagyon pozitív hozzáállású mentális szempontból, a körülmények ellenére is – jelentette ki a francia sportvezető, aki 5 egyéni és 6 konstruktőri világbajnoki címet nyert Schumacherrel a Ferrari színeiben 1999 és 2004 között, és olyan rekordokat állítottak fel együtt, amelyek megdöntésére egyedül Lewis Hamiltonnak van esélye a közeljövőben.

Mindent megnyertek, amit csak lehetett Forrás: AFP/Patrick Hertzog

A Schumacher-család közben továbbra is gondozza a rekordbajnok örökségét, tavaly a versenyautó-gyűjteményéből állítottak össze ingyenesen látogatható kiállítást, az idén pedig hamarosan megjelenik egy dokumentumfilm is Schumacher pályafutásáról. A film a család jóváhagyásával és részvételével készül, így várhatóan exkluzív részletek is láthatók majd benne.

A német expilóta fia, Mick Schumacher közben a Forma-2-ben versenyez,

és bár az idén egyelőre gyenge eredményeket ér el, a Forma-1-hez szükséges jogosítványt már kiválthatja, így várhatóan a közeljövőben ő is édesapja nyomdokaiba lép. Ehhez az is segíthet a számára, hogy a Ferrari beválogatta őt a tehetségkutató programjába.