Társoldalunk:
Hírlevél

Todt: Együtt néztem a versenyt Schumacherrel

2019.07.30. 20:07

A korábbi hétszeres világbajnok egykori csapatfőnöke, Jean Todt elárulta, együtt nézte a Német Nagydíjat Michael Schumacherrel. Az FIA elnöke továbbra is fukar a részletekkel.

Ritkán fordul elő, hogy Michael Schumacher bizalmasai bármit is mondanak a korábbi hétszeres világbajnok állapotáról, de Jean Todt a Radio Monte Carlo adásában kivételt tett. „Mindig nagyon óvatos vagyok az ilyen jellegű kijelentésekkel, de az igaz, hogy együtt néztem a versenyt Michael Schumacherrel a svájci otthonában” – árulta el.

Todt azon kevesek egyike, akit Schumacher felesége, Corinna beenged a sportolóhoz, de Todt a család többi bizalmasához hasonlóan tiszteletben tartja a kérésüket, és a síbalesete óta folyamatos gyógykezelés alatt álló Schumacher egészségi állapotáról ezúttal sem osztott meg konkrétumokat a nagyvilággal.

Todt és Schumacher történelmet írtForrás: AFP/Damien Meyer

Hozzátette azonban, hogy „Michael a legjobb kezekben van, és jól gondját viselik az otthonában. Nem adja fel, és továbbra is küzd – mondta Todt. – A családja ugyanannyira harcol, és persze a mi barátságunk sem lehet már olyan, mint egykoron volt. Egyszerűen azért, mert a kommunikáció már nem olyan, mint régen volt. Továbbra is küzd, és a családja is ugyanúgy ezt teszi.”

Todt szerint a pozitív gondolatok segítik Schumacher kezelését, és a családja is így kezeli a helyzetet.

„Én és az ő egész családja is nagyon pozitív hozzáállású mentális szempontból, a körülmények ellenére is – jelentette ki a francia sportvezető, aki 5 egyéni és 6 konstruktőri világbajnoki címet nyert Schumacherrel a Ferrari színeiben 1999 és 2004 között, és olyan rekordokat állítottak fel együtt, amelyek megdöntésére egyedül Lewis Hamiltonnak van esélye a közeljövőben.

Mindent megnyertek, amit csak lehetettForrás: AFP/Patrick Hertzog

A Schumacher-család közben továbbra is gondozza a rekordbajnok örökségét, tavaly a versenyautó-gyűjteményéből állítottak össze ingyenesen látogatható kiállítást, az idén pedig hamarosan megjelenik egy dokumentumfilm is Schumacher pályafutásáról. A film a család jóváhagyásával és részvételével készül, így várhatóan exkluzív részletek is láthatók majd benne.

A német expilóta fia, Mick Schumacher közben a Forma-2-ben versenyez,

és bár az idén egyelőre gyenge eredményeket ér el, a Forma-1-hez szükséges jogosítványt már kiválthatja, így várhatóan a közeljövőben ő is édesapja nyomdokaiba lép. Ehhez az is segíthet a számára, hogy a Ferrari beválogatta őt a tehetségkutató programjába.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK