Társoldalunk:

Vettel: Lehetünk még gyorsabbak, tudjuk is, hogyan

2019.07.26. 20:19

Megosztoztak a Ferrari pilótái a Német Nagydíj első két szabadedzésének elsőségein, de Charles Leclerc és Sebastian Vettel arra számít, hogy a folytatásban nehezebb dolguk lesz.

Ritkán alakul olyan jól a kezdés a Ferrari számára, mint a Német Nagydíj pénteki szabadedzésein, hiszen mindkét tréninget az olaszok pilótái zárták az élen. Délelőtt a hazai pályán versenyző Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, délután fordult a kocka, és Charles Leclerc vette át a kezdeményezést, de a monacói pilóta ennek nem tulajdonított nagy jelentőséget.

„Nyilvánvalóan jól fest, viszont még csak péntek van, és tudjuk, hogy a Mercedes néha spórol szombatig, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk – vélte a pontverseny 5. helyezettje. – Hűvösebb is lesz, ami segít a többi csapatnak, mivel mi mindig nagyon erősek vagyunk, amikor napos az időjárás. Esőben a Red Bull igen gyors lesz. Nem lesz könnyű dolgunk, de így is jól sikerült a mai nap.”

Vettel hazai pályán versenyez, pályafutása során 10. alkalommal - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

A hőhullám miatt minden csapat küszködött a pénteki edzéseken, elsősorban a gumik miatt, de az erőforrás hűtése miatt előfordult, hogy a mezőny tagjai visszavettek a teljesítményükből is. A Mercedesnél azt állították, hogy az Osztrák Nagydíj óta megoldották a motor hűtését, de ők is elismerték, hogy hűvösebb időt remélnek, leginkább a gumikezelés miatt.

A négyszeres világbajnok arra számít, hogy az ellenfelek szombaton gyorsabbak lesznek, ha lehűl a levegő, pedig neki nem lenne ellenére a forróság.

„Nehéz megmondani, mert nem tudjuk, a Mercedes és a Red Bull mennyire vett vissza a hőség miatt – összegzett Vettel. – Ez mindenkit érint, lehetett is látni, hogy mindenki maximális hűtést használt, úgyhogy jó lenne egy igazán forró verseny. Szerintem mókás is, én szeretem, amikor meg kell izzadni az autóban. Nem tudom, de az előrejelzés azt mondja, hogy nem marad így az időjárás.”

Becsúszott egy kis hiba a kerékcsere-gyakorlatba

Vettel hozzátette, elégedett a pénteki események láttán, úgy vélte, jó napjuk volt „néhány botlástól eltekintve, miközben kerestük a ritmust.” Elárulta, az egyik közepes gumiját elfékezte, de ettől függetlenül is érezte, hogy jó az autója. „Tudunk még gyorsabbak is lenni, és jó azt is tudni, hogy ezt hogyan érhetjük el.”

Fiatal csapattársa, Leclerc közben nagy terveket szövöget, két eddigi pole pozíciója után már győzni is szeretne. 

„Én csak akkor leszek boldog, ha megszerezzük a pole-t és főleg a győzelmet, de ettől még messze vagyunk – ismerte el Leclerc. – Vannak nagyon pozitív fejlemények, de akadnak dolgok, amelyek nem tetszenek, és fejlesztenünk kell rajtuk, de ez mindig így van.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK