Társoldalunk:

Hülkenberg arra számít, hogy a Renault pilótája marad

2019.07.26. 11:55

A német pilóta jövőjét nemrég nyitva hagyta a csapatfőnöke, de a korábbi Le Mans-győztes versenyző szerint valószínűleg a Renault tagja marad.

Elégedetlen a Renault idei teljesítményével a hétvégén hazai pályán versenyző Nico Hülkenberg. A német pilóta az egyéni világbajnokság 11. helyén szerepel 5 ponttal lemaradva a 10. helyezett csapattársa, Daniel Ricciardo mögött, összesen 39 pontot gyűjtöttek eddig, és az azonos erőforrást használó McLaren mögött az 5. helyen állnak a csapatversenyben.

A felhasználható források tekintetében a Renault is gyári csapatnak tekinthető, de a teljesítményük meg sem közelíti az élen állók szintjét. A 2016-os szezontól tértek vissza önálló istállóval, azóta lényegében megrekedtek a középmezőnyben, és várhatóan csak 2021-től, a nagy szabályváltozások révén lehet esélyük a komolyabb előrelépésre.

Hülkenberg egy divateseményen dedikált a Német Nagydíj előttForrás: Getty Images for Daniel Hechter x Niko Hülkenberg/2019 Getty Images/Thomas Lohnes

„Szerintem kijelenthető, hogy ebben a szezonban nem lehetünk teljesen elégedettek azzal, amit elértünk – nyilatkozta Hülkenberg az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Rengeteg problémával kezdtünk, és nem hoztuk az eredményeket, de egy kicsit ennél is elkeserítőbb, hogy a tempó vagy a fejlesztési verseny terén hol állunk. Nem igazán ott, ahol kellene vagy szeretnénk.”

Elmaradunk az elvárásoktól, úgyhogy talán nem lehetünk teljesen elégedettek, és ha megnézzük az elmúlt három évet, azzal sem, amit eddig elértünk.” 

Hülkenberg a mezőny egyik legrutinosabb tagja, 2010-ben mutatkozott be az F1-ben, de 168 nevezése során eddig nem tudott dobogós helyet szerezni, és bár többször is felmerült a neve, egyik élcsapat sem igazolta le őt. A Renault tűnt a pályafutása nagy lehetőségének, a csapat azonban nem tud elég gyors autót adni a számára.

A Renault nem tud kitörni a középmezőnybőlForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A Francia Nagydíj során megérdőjeleződött Hülkenberg jövője a csapatnál, mivel Cyril Abiteboul azt mondta, mindkét fél tárgyalhat másokkal az idén lejáró szerződés miatt. Hülkenberg ülésével a francia Esteban Ocon neve merült fel, de a német versenyző a hazai versenye előtt azt mondta, közös folytatásra számít.

„Jók a kilátások. Még mindig látjuk a fényt az alagút végén, és hisszük, hogy bizonyos mértékig fel tudunk zárkózni. Azt persze mindig nehéz megmondani, hogy mennyire. Meglátjuk, mit hoz a jövő, és mi lesz velem is. Most semmi sincs kőbe vésve, de szerintem eléggé valószínű, hogy a csapattal maradok.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK