Társoldalunk:

Mercedes: A forróságban a Ferrari előttünk jár Hockenheimben

2019.07.26. 19:16

A Mercedes vezető versenymérnöke szerint a Ferrari egyelőre jobban áll náluk, de arra számítanak, hogy a csökkenő hőmérséklet megváltoztatja a mai összképet.

A Ferrarik kezdtek az élen a Német Nagydíj szabadedzésein, miközben a két Mercedes csak a 3-4. helyen zárt a hőhullámmal súlyosbított második tréningen. A rendhagyó megjelenésű Ezüstnyilak gyenge pontja az Osztrák Nagydíjon a hőség volt, de a csapatnál úgy vélik, már nem a motor hűtése a legnagyobb problémájuk.

„Ezek a gumik nem szeretik a meleget, ezért nagyon lassú kivezető köröket kellett teljesítenünk, és nem is nagyon bírták – nyilatkozta Lewis Hamilton. – Mindig túlmelegedtek, ez volt a legnagyobb gondunk, de mindenkivel egy hajóban evezünk. Reméljük, hogy az időjárás nem marad ilyen a hétvégén, ha hűvösebb lesz és száraz marad, a mai tanulságok érvényüket veszítik.”

Lewis Hamilton a pénteki szabadedzésen - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Hamilton hozzátette, ha hűvösebb lesz, a pilóták gyorsulni fognak, erre számít Valtteri Bottas is, aki kiemelte, a körülmények változása esetén gyorsan kell reagálni a beállításokkal. Ő maga reméli, hogy esni is fog az eső, mert az idén még nem vezettek sokszor nedves pályán. Kiemelte, ő is küszködött a gumik túlmelegedésével, de az autó hőmérsékleteit már kordában tudják tartani.

Haladtunk a hűtéssel, az ausztriai csomagunkkal iszonyúan szenvedtünk volna, de az új alkatrészekkel teljesíteni tudtunk néhány jó hosszú etapot.” 

Ezt a Mercedes új fejlesztések bevetésével érte el, de Andrew Shovlin, a Mercedes vezető versenymérnöke szerint a hőségben túlmelegedő gumik miatt nehezen tudják megítélni, hol is tartanak a versenyképesség terén.

Bottas többször is megjárta a pálya szélét - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

„A tempó terén volt néhány jobb etap, de alapvetően úgy érezzük, hogy ilyen hőmérsékletek mellett talán egy kissé a Ferrari mögött járunk – mondta a brit szakember. – Hasznos tapasztalatokat szereztünk a mai edzések alapján, jól leteszteltük az autót, és nagy visszaesésre számítunk a hőmérsékletek terén. Ez esőt is hozhat, így a dolgok nagyon érdekesen alakulhatnak.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is megerősítette, hogy az új fejlesztésekkel már nem aggódnak a hőmérsékletek miatt.

„A motor hűtése terén jól állunk, ez már nem probléma. Inkább a tapadás szintje az. Láthattuk, hogy a Ferrarik ma a kanyarokban is nagyon jók voltak, de szerintem mindannyiunkat korlátoz a pálya túlmelegedése – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Szerintem mindenki hozott újításokat, csak vannak, akik jobban reklámozzák, mások kevésbé” – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK