Társoldalunk:

Vettel: Nem mi vagyunk a favoritok, de lehet esélyünk Hockenheimben

2019.07.25. 16:48

Tavaly saját elmondása szerint is jobb helyzetből várta hazai versenyét Sebastian Vettel, ugyanakkor az idei Német Nagydíj előtt sem pesszimista, úgy érzi, felvehetik a versenyt a Mercedesszel, noha egyértelműen a címvédő istálló az esélyes.

Sebastian Vettel nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a Mercedes lehengerlő formája ellenére képes lehet feledtetni a tavalyi Német Nagydíj kudarcát, amikor a verseny hajrájában az élről esett ki. A Ferrari négyszeres világbajnoka az utóbbi futamokon mutatott időmérős tempóban bízhat, ha már a Ferrari fejlesztéseiben nem, a vörösök ugyanis nem készültek nagyobb módosításokkal világbajnokuk hazai versenyére. Vettel azért persze tisztában van vele, hogy ki a fő esélyes.

Vettel távolról sem mondható borúlátónak - Galéria!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a Brit Nagydíj után azt nyilatkozta, hogy a Red Bull utóbbi időben mutatott jó teljesítménye nekik is motivációként szolgálhat, hogy ha nem csipkedik magukat, alulmaradnak a bikásokkal szemben. Vettel a Német Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján ugyanakkor egyértelműen fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy a Red Bull legyőzése nem pont az, amit a Ferrarinál már sikerként könyvelnének el. „A nyers tempó tekintetében a Mercedes a mérce nekem is és a csapatnak is. A Red Bull és köztünk néha szorosabb a helyzet, néha mi vagyunk elöl, néha ők, de nem [az ő legyőzésük] a cél, hanem az, hogy győzelmekért harcoljunk, ehhez pedig azonos szinten kell lennünk a Mercedesszel, vagy jobbnak kell lennünk náluk" – jelentette ki Vettel.

A Ferrari előzetesében Binotto elárulta, hogy

nem készültek „jelentős" fejlesztésekkel a hockenheimi viadalra, miközben a Mercedes például módosított a kasztniján, hogy orvosolja a nagy melegben fellépő hűtési gondokat.

Vettel tudja, hogy az idén nehezebb lesz a győzelemért csatáznia hazai futamán, a reményt ugyanakkor nem adja fel. „Nem vagyunk olyan erős helyzetben, mint tavaly, de ahogy néhány versenyen láthattuk az utóbbi időben, nagyon erősek voltunk az időmérőkön, valamint versenytempóban is, úgyhogy én meglehetősen nyitottan állok ehhez a hétvégéhez, meglátjuk, hogy miként alakulnak a dolgok."

Nem hoztak jelentős fejlesztést az SF90-re - Galéria!Forrás: AFP/Jan Woitas

Vetteltől megkérdezték, hogy mennyire van égető szüksége arra, hogy végre nyerjen egy versenyt (több mint egy éve győzött utoljára), mire ő tagadta, hogy nagy lenne rajta a nyomás emiatt. „Nem arról van szó, hogy nagyon nyernem kellene. Nyilván nyerni akarok, de realista vagyok, nem hiszem, hogy mi lennénk a favoritok, de úgy érzem, hogy van esélyünk. Számomra ezért van értelme versenyezni, hogy megadjuk magunknak az esélyt, hogy jól teljesítsünk" – nyilatkozta a négyszeres világbajnok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK