Társoldalunk:
Hírlevél

A Red Bull beperelte a Haas főszponzorát

2019.07.19. 14:18

Miután a Haas F1-es csapatának főszponzora a közösségi médiában az egész szezonban a Red Bullon köszörülte a nyelvét, a száguldó cirkuszban két csapatot is fenntartó energiaital-gyártó válasza sem maradt el, szerzői jogok megsértése miatt beperelte a Rich Energyt.

Legutóbbi cikkünkben azt írtuk, hogy elülni látszik a vihar a Haas F1-es csapatát főszponzoráló Rich Energy és annak korábbi ügyvezető igazgatója, William Storey körül. A jelek szerint tévedtünk, a Red Bull ugyanis beperelte az azóta egyébként Lightning Voltra átkeresztelt, az új nevet a Twitter-oldalán és a honlapján meg sem említő Rich Energyt és annak ügyvezetőjét szerzői jogok megsértése miatt, a Whyte Bikes' után újabb cég vádjaival kell tehát szembenézniük. Ha mindez nem lenne elég, a leváltott ügyvezető William Storey tovább folytatja ámokfutását a közösségi médiában.

A Red Bull valószínűle mostanáig nézte tétlenül, hogy William Storey megpróbálja lejáratni őketForrás: Mark Thompson/Getty Images

Hogy a Storey leváltásával egyidejűleg végrehajtott névváltást a nagyszakállú, magát az F1-es paddockban közröhely tárgyává tevő exügyvezető egy villámokat ábrázoló képpel (a lightningra, azaz villámlásra utalva) letudta, az elmúlt időszak tükrében talán még nem is olyan kirívó, ezután azonban jött egy sokkal meredekebb tweet is. Ennek azonban volt előzménye, mégpedig az, hogy

a Red Bull beperelte a Rich Energyt és William Storeyt szerzői jogok megsértése miatt, amiért az energiaitaluk reklámozása során a Red Bull-márka és a Gives you Wing-szlogennél használthoz „hasonló és megegyező szimbólumokat" alkalmazott.

Storeyra jellemző módon az egészet úgy tálalta, hogy a Red Bull bíróság elé viszi William Storeyt, miközben a Red Bull valójában a Rich Energyt jelölte meg első számú alperesként, az ügyvezető csak a második számú alperes. A tweet arról már nem tesz említést, hogy menet közben Storeyt leváltották. Mindezt követte még egy bejegyzés, amivel a kommentelők között újra kicsapta a biztosítékot az ex-ügyvezető, aki ezúttal egy képest osztott meg Dr. Helmut Markóról, a Red Bull Racing tanácsadójáról és Christian Hornerról, az istálló csapatfőnökéről a következő szöveggel: A Red Bull Racing feje, Professor Helmet (sisak – a szerk.) Mr. Ginger Spice-szal (Horner feleségének, Geri Halliwellnek a Spice Girls együttesben használt neve) hallgattják a Mr. Storey-ról szóló híreket. A világ vezető energiaitala a Rich Energy." Természetesen a minden tweetnél megszokott, „jobb mint a Red Bull" hashtag sem maradhatott el.

Storey ezzel a tweettel folytatta ámokfutását a közösségi médiában

Ami a szerzői jogok megsértése miatti korábbi, Whyte Bikes' által indított, Rich Energy által elbukott pert illeti, az energiaital-gyártónak július 18-ig volt ideje lecserélni a kerékpárokat gyártó Whyte Bikes'-tól koppintott szarvasfejes logót, amit a határidő napján meg is tett, a Rich Energy Twitter-oldaláról és honlapjáról is eltűnt az eddig használt logo, azt két agancs váltotta fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK