Társoldalunk:

A Red Bull csapatfőnöke nem tör az F1 vezetésére

2019.07.18. 09:46

Christian Horner a Brit Nagydíjon kijelentette, jó véleménnyel van az F1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey munkájáról, és ő maga inkább a Red Bull F1-es jövőjén dolgozik tovább.

A Brit Nagydíjon is tartotta magát a pletyka, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke lehet Chase Carey utódja az F1 vezérigazgatói posztján. Wolff korábban tagadta a felvetést, és azt mondta, ezeket csak azért találták ki, hogy destabilizálják az istállót, de ettől függetlenül Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója „hitelt érdemlő” jelöltnek nevezte őt.

A téma a silverstone-i futam előtti FIA sajtótájékoztatón is felmerült, elsősorban Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke felé címezve. A brit szakember viszont lehűtötte a kedélyeket, és kijelentette, élvezi a versenyzést, és elkötelezett a Red Bull mellett.

Horner nem akarja átvenni az F1 irányítását, pedig a Williams csapatfőnök-helyettese szerint alkalmas lenne rá, de nem aktuális a kérdésForrás: Mark Thompson/Getty Images

„Az eddigieknél sokkal több [sikert] szeretnék elérni résztvevőként, és a célom, hogy a Red Bull ismét folyamatosan nyerő helyzetbe kerüljön és bajnokságokért küzdjön – nyilatkozta a mezőny második legfiatalabb, de jelenleg leghosszabb ideje megbízott csapatfőnöke. – Nem tudok arról, hogy Chase a hirtelen lemondana, sok a spekuláció, de a magam részéről boldogan teszem a dolgomat.”

Horner később „irrelevánsnak” nevezte a felvetést, és nyomatékosította, hogy élvezi a versenyzést a csapatnál, amelynek építésében a kezdetek óta részt vett és újra sikerre vezetne.

„Végül is, ez a Liberty üzlete. Ők döntik el, hogy ki irányítsa, ez nem a csapatokon múlik. Ez az ő üzletük, az ő befektetésük. Szerintem Chase remek munkát végez, gyorsan kiismerte a Forma-1-et, és ha megnézzük, sok nagyszerű dolog történik a műsor, a közönség létszáma és egyebek terén. Csupán a terméknek kell javulnia, de ha a 2021-es szabálymódosításokkal azt rendbe tudjuk tenni, akkor szenzációs lehetőségek rejlenek a sportágban.”

Claire Williams viccelve megjegyezte, hogy őt bezzeg nem emlegetik a jelöltek között, és a Renault-csapat igazgatója, Marcin Budkowski is hozzátette, hogy ő sem veszélyezteti Wolff esetleges ambícióit. 

„Ez az egész pusztán spekuláció – szögezte le Williams. – Szerintem [a lemondás] sohasem merült fel Chase kapcsán, úgyhogy nem tudom, mi folyik ott. Ha tényleg a véleményemre kíváncsi, hogy Christian vagy Toto tudná-e működtetni a Forma-1-et, akkor szerintem mindketten kiválóan csinálnák ezt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK