Társoldalunk:
Hírlevél

Leváltotta ügyvezetőjét, majd nevet változtatott a Haas főszponzora

2019.07.17. 10:47

Noha az elmúlt napok eseményeit nézve ebben a történetben aligha lehet bármit is biztosra venni, a dolgok jelenlegi állása szerint rendeződött a helyzet a Haas F1-es csapatának főszponzora körül, amely az ámokfutásba kezdő ügyvezető nélkül, új néven folytatja.

A jelek szerint véget ért a Brit Nagydíj előtti szerda óta tartó szappanopera a Haast főszponzorként támogató Rich Energy körül, miután a vállalat többségi tulajdonosainak sikerült leváltani a magánakcióba kezdő ügyvezetőt, William Storeyt. Ahogy korábban megírtuk, Storey a Twitteren saját kezűleg kiposztolt közleményben közölte, hogy a Rich Energy felbontotta a főszponzori megállapodást az istállóval annak vártnál rosszabb teljesítménye miatt. Hamarosan kiderült, hogy Storey önhatalmúlag cselekedett, a többségi tulajdonosoknak eszük ágában sincs szakítani a Haasszal, ezért azonnal nekiláttak Storey eltávolításának, ami mostanra sikerült is nekik.

A Rich Energy marad a Haas főszponzora, kérdés, hogy az autók megjelenésében lesz-e változásForrás: AFP/Andrej Isakovic

A Rich Energy továbbra is Storey által kezelt Twitterén megjelent közlemény szerint

Storey egy harmadik félnek értékesítette a többségi részesedését, mindezt azonban „undorral" tette a kisebbségi tulajdonosok „kétszínű magatartása" miatt.

„Schwarzenegger szavaival élve, visszatérek" – zárta sorait. Az angol cégbíróság adatai szerint már nem Storey a Rich Energy ügyvezetője, ahogyan horvát kollégája, Zoran Terzic sem kötődik már a céghez. Kijelenthető tehát, hogy Storey-nak megszűnt a jelentős befolyása a Rich Energy működésére, helyét a több mint 75%-os tulajdonrésszel rendelkező Matthew Kell vette át.

A Rich Energy logói a botrány ellenére a Brit Nagydíjon változatlanul az autókon voltakForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Bryn Lennon

Még egy fontos változás történt a cégnél, új nevet regisztráltak neki, a korábbi Rich Energy Limitedről Lightning Volt Limited-re változtatva azt. Hogy mindez mit jelent a továbbiakra nézve, azt egyelőre nem lehet tudni, a Haas még nem nyilatkozott az ügyben, a csapatnál jelenleg igencsak megsokasodtak a problémák a teljesítményt érintő kérdésekben. Nem elég, hogy a két pilóta egymással ütközött a Brit Nagydíj első körében, mindeközben még a Rich Energy Twitter-fiókján keresztül folyamatosan a csapatot kritizáló Storey tweetjeit is el kellett viselnie.Nem igazán érdekel [hogy mit írt]. Tudják, eljön az a pont, amikor az ember azt mondja: már elmúltam 50 éves, többé nem vagyok óvodás. Hogy őszinte legyek nagyobb gondja is van ennél, arra kellene koncentrálnia, nem a rajtjainkra" – utalt Günther Steiner csapatfőnök Storey-ra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK