Leclerc: A Verstappen elleni csata nem személyes ügy

Forma-1, Brit Nagydíj, Charles Leclerc, Max Verstappen, Ferrari, Red Bull
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 and Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF90 battle for track position during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 14, 2019 in Northampton, England. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzője szerint a Ferrari-pilóta még neheztelt rá az ausztriai koccanásuk miatt, de Leclerc tagadta, hogy törleszteni akart a győzelem elvesztése miatt.

Látványos csatát vívott egymással Max Verstappen és Charles Leclerc a Brit Nagydíjon során, ez szinte a folytatása volt az Osztrák Nagydíjon látott küzdelemnek, ami végül a Red Bull-pilóta győzelmével zárult. Leclerc kifogásolta, hogy Verstappen egy koccanás révén szerezte meg a vezetést, ráadásul a sportfelügyelők sem büntették meg a holland versenyzőt.

Leclerc bátran védekezett Verstappen ellen a silverstone-i futam első etapja során, majd rögtön visszaelőzte a Red Bullt, amikor a kerékcsere alkalmával elvesztette a pozícióját a riválisával szemben, és utána is a szabályosság határát súrolva, keményen védte a helyét.

Kemény küzdelem volt Leclerc és Verstappen között Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A Safety Car megjelenése miatt átmenetileg visszaesett a 6. helyre, de végül az övé lett a dobogó Pierre Gasly megelőzése, valamint Sebastian Vettel és Verstappen balesete után. Az autóból kiszállva Leclerc kijelentette, az Osztrák Nagydíjon történtek felnyitották a szemét, és bátrabban védekezett a brit futamon. Verstappen közben úgy érezte, ellenfele törlesztett a két héttel ezelőtti eseményekért.

– nyilatkozta az 5. helyezett. – Nem akartam túl nagy kockázatot vállalni a csaták közben, és kárt tenni az autóban, mert tudtam, hogy gyorsabb vagyok, csupán meg kellett találni a megfelelő pillanatot. Szerencsémre a csapat megoldotta helyettem a stratégia révén, és úgy tűnt, hogy jó eredményt remélhetünk.”

Leclerc másként látta a történteket, kijelentette, szerinte „semmi személyes” nem volt a Verstappennel vívott csatában. „Ausztria után, ha a sportfelügyelők elfogadják, hogy így versenyezzünk, akkor én örömmel teszem ezt, ahogy ezen a hétvégén is tettem” – utalt az agresszívabb küzdelemre.

„Ebben semmi különös nincs, csupán keményebb voltam a normálisnál, mert az előző két futamon vagy talán kicsit korábban is a Forma-1 keményebb versenyzést kívánt meg. A pilóták szerintem szívesen versenyeznek erőszakosabban, ilyenkor élvezzük a legjobban, hogy versenyezhetünk, és én is ezt tettem.”