Társoldalunk:
Hírlevél

Ecclestone az élete árán is megvédené Putyint

2019.07.10. 19:58

Bernie Ecclestone a The Timesnak nyilatkozva elárulta, hogy akár még egy golyót is bevállalna Vlagyimir Putyin helyett, ha valaki le akarná lőni az orosz elnököt.

Bernie Ecclestone, az F1 korábbi ügyvezető igazgatója és mindenható ura nem először, és vélhetően nem is utoljára botránkoztatta meg a közvéleményt furcsa kijelentéseivel. A 88 esztendős üzletember ezúttal főként Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kapcsolatban mondott igencsak merészeket, többek között azt, hogy ha valaki merényletet akarna elkövetni Putyin ellen, ő gond nélkül a golyó útjába állna. Ecclestone emellett azt is elmondta, hogy mivel foglalkozik manapság.

Putyin és Ecclestone a 2018-as Orosz NagydíjonForrás: Mikhail Metzel/TASS/Mikhail Metzel

A korban igencsak benne levő, de magát még mindig kiválóan tartó Ecclestone a Liberty Media hatalomátvétele óta a tiszteletbeli elnöki pozíciót tölti be, a The Timesnak nyilatkozva többek között arról is beszélt, hogy mindez annyit jelent, hogy a gyakorlatban „nem csinálok semmit."„Sok más dolgot teszek, talán még elfoglaltabb is vagyok, mint amikor volt munkám. Az emberek különböző problémákkal látogatnak meg, ma reggel például az egyik csapattól beszélgettem valakivel. Szeretek üzleteket kötni, mivel valójában egy egykori autókereskedő vagyok." A kissé bizarr interjúnak azonban voltak ennél jóval érdekesebb részei is.

Ecclestone korábban sem titkolta, hogy szimpatizál Vlagyimir Putyinnal,

Oroszország elnökével, sőt, egy négy évvel ezelőtti interjúban Putyin legnagyobb támogatójának titulálta magát. Most a korábbi kijelentéseire is sikerült rátennie egy lapáttal.

Ecclestone Európa irányítását ir rábízná PutyinraForrás: Getty Images/2018 Getty Images/Clive Mason

Noha az orosz elnök minden lépését magasan képzett ügynökök csoportja követi, Ecclestone nem lenne rest saját testével megvédeni Putyint, ha úgy hozná a helyzet.Ha valaki gépfegyverrel arra készülne, hogy lelövi Vlagyimir Putyint, akkor elé állnék... Mert ő jó fickó, soha nem tett semmi olyat, ami nem jó az embereknek – jelentette ki Ecclestone, mire a Times riportere visszakérdezett, hogy mi a helyzet például a Szergej Szkripal korábbi brit-orosz kettős ügynök ellen feltételezhetően Putyin utasítására tavaly végrehajtott gyilkossági kísérlettel. – Azt nem Putyin tette, ő túl elfoglalt, hogy ilyen dolgok miatt aggódjon. Ezeket a történeteket más emberek találják ki."

Ha túl elfoglalt, ha nem, Ecclestone szerint Putyin azért átvehetné Európa irányítását, mivel a 88 éves üzletember továbbra sincs kibékülve a demokráciával, helyette még mindig diktatúrát szeretne. „Tetszene, ha ő irányítaná Európát. Jelenleg nem irányítja senki, úgyhogy rosszabb nem lehet. Putyin azt teszi, amit mond... Én nem támogatom a demokráciát, diktátorra van szükség.Egy diktátor azt mondja: »ezt fogom tenni«, míg egy demokráciában ez nem megy ilyen hatékonyan."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK