Társoldalunk:
Hírlevél

Magnussen és Hülkenberg a 2017-es Magyar Nagydíj óta nem beszélnek

2019.07.05. 12:34

Ki ne emlékezne Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg 2017-es Magyar Nagydíj utáni, élő adásban lezajlott szóváltására, amely során a dán pilóta azt javasolta német kollégájának, hogy inkább vegye kezelésbe a szájával a heréit, ahelyett, hogy őt vegzálja. Magnussen két évvel később visszaemlékezett az esetre.

A Haasnál versenyző Kevin Magnussen volt a legutóbbi vendége az F1 hivatalos podcastjának, amelyben többek között a közte és Nico Hülkenberg között a 2017-es Magyar Nagydíj után lezajlott emlékezetes szóváltásról is beszélt. Mint azt két évvel ezelőtt mi is megírtuk, a két pilóta a futam után, az interjúzónában szólalkozott össze a versenyen köztük történt ütközés miatt (Magnussen leszorította a Renault-t, amiért 5 másodperces büntetést kapott). Hülkenberg odalépett a dánhoz, miközben az nyilatkozott, és megveregette a vállát, "gratulálva" ahhoz, hogy ismét Magnussen volt „a legsportszerűtlenebb pilóta a mezőnyben."

A Haas versenyzője ezután nemes egyszerűséggel odavetette a németnek, hogy „Szopd le a golyóimat, haver", mire Hülkenberg a hüvelykujját felmutatva tovasétált. Magnussen az eset után elmondta: nem azért van itt, hogy barátokat szerezzen, vagy bárkinek a kedvére tegyen, és különben sem érdekli, hogy Hülkenberg mit mond és mit gondol. Két év távlatából már egy kicsit árnyaltabban látja az esetet, amelyről elárulta, hogy gyakorlatilag kapcsolata végét jelentette a némettel.

Magnussen nem bánja, ha rosszfiúnak tartják, habár nem gondolja, hogy megérdemli ezt a jelzőtForrás: AFP/2019 Getty Images/Dan Istitene

Magnussenre a kemény, sokszor a sportszerűség határát súroló, vagy azt át is lépő manőverei miatt hamar ráragadt az F1 "ügyeletes rosszfiúja" jelző, amivel neki semmi problémája nincs, sőt, szerinte inkább ez legyen, mint az ellenkezője. „Versenyzési szempontból nem érdekel, hogy ki, mit gondol rólam. Ez a munkám. Furán érezném magam, ha mindenki azt mondaná, »ez egy kedves fickó.« Sokkal rosszabbul érezném magam úgy, mint rosszfiúként" – nyilatkozta az F1 podcastjában.

Ezután kifejtette, hogy szerinte egyébként sem érdemli meg ezt a jelzőt, mivel a büntetőpontokat nézve sincs az élmezőnyben, majd rátért az ominózus, Hülkenberggel történt szóváltásra. „Megzavart egy interjút, eléggé tiszteletlen volt. Nem gondolkodtam rajta, hogy mit mondjak, csak azt akartam, hogy kopjon le, és ez jutott eszembe. Házhoz jött a pofonért" – közölte azóta is változatlan véleményét, majd elmondta, hogy ezzel gyakorlatilag véget is ért a kettejük közötti kommunikáció.

Magnussen elmondása szerint nem kezeli másként a pályán HülkenbergetForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Szerintem Nico eléggé magára vette, azóta sem beszél velem, szerintem még mindig neheztel rám. Én nagyon tisztelem őt versenyzőként, emberként pedig nem ismerem.

A nézők és az F1-et követők közül sokan azt gondolják, hogy ellentét van köztünk, de valójában nincs. Ő egyike azoknak a pilótáknak a rajtrácson, akit igazán tisztelek, inkább idegesítő, hogy van ez a dolog köztünk, mert ez nem valós. Volt ez a pillanat, amikor megzavarta az interjúmat és azt a dolgot mondtam neki, de ezen kívül más soha nem történt."

A két pilóta kapcsolata tehát nem elmérgesedett, hanem valójában megszűnt létezni,

amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Magnussen a pályán sem kezeli másként Hülkenberget, ahogy senki mást sem. „Nem hiszem, hogy máshogy kezelnénk egymást, én senkit sem kezelek másként. Nyilván az ember tisztában van vele, hogy kivel csatázik és kinek milyen jellegzetességei vannak. Néhányan kicsit őrültek és kiszámíthatatlanabbak, ezért az ember ráhagy egy kicsit, míg másokkal jobban el lehet menni a határig."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK