Társoldalunk:

Vettel az újabb vereség után sem küzd motivációs gondokkal

2019.06.24. 11:00

Elmondása szerint még a számára is jórészt eseménytelen körözgetésből álló Francia Nagydíjat is élvezte Sebastian Vettel, aki nem érzi úgy, hogy elveszítette volna a motivációját a sorozatos kudarcok hatására.

Sebastian Vettel nem élete versenyhétvégéjén van túl, a Francia Nagydíj mindhárom napja alatt nehezen tudta tartani a lépést csapattársával, majd az időmérőn teljesen elvesztette a fonalat Charles Leclerc-rel szemben. A négyszeres világbajnok a versenyen a hetedik helyről rajtolva csak a két McLarent tudta megelőzni, már a 7. körben elfoglalta az ötödik pozíciót, amiben később végzett. Vettelt sokak szerint a Ferrari kanadai óvásának elvesztése is megviselte, olykor megtört ember benyomását keltette, a futam után ő azonban tagadta, hogy gondok lennének a motivációjával.

Vettel továbbra is motivált - Galéria!Forrás: @CALLO ALBANESE/Rudy Carezzevoli Photographer

Nem lenne meglepő, ha Sebastian Vettel mostanra kezdené nehezen viselni a Mercedes és Lewis Hamilton fölényét, elvégre 2015 óta próbál felérni a csúcsra a Ferrarival, az elmúlt két évben azonban hiába került hozzá egyre közelebb, az idei évben a jelek szerint a csapat egy lépést visszafelé tett. Kanadában lehetősége lett volna megszerezni saját maga és a vörösök első idei győzelmét, a büntetés azonban megakadályozta ebben, majd a felügyelők a Francia Nagydíj péntekjén a Ferrari visszanézési kérelmét is elutasították. Mindennek tetejébe az új fejlesztések sem váltak be, sőt, még Charles Leclerc is legyőzte a németet.

Vettel mindezek ellenére nem érzi, hogy motivációs gondjai lennének, és még az unalmas versenyt is élvezte.

„Nem sokat gondolkozom ezen, nem szeretnék máshol lenni. Természetesen szeretnénk ennél jobb helyzetben lenni, de sajnos nem vagyunk, úgyhogy jobb munkát kell végeznünk, hogy csökkentsük a különbséget. Imádok versenyezni, ebben semmi nem változott. A Francia Nagydíjat is élveztem, még ha egy kicsit magányos is voltam. Élveztem, mert körről körre vezethettem. Most fontos, hogy ne rettenjünk meg, hogy nyugodtan végezzük a munkánkat és javuljunk."

Vettelnek is kijutott a magányos körözgetésből - Galéria!Forrás: Picture-Alliance/AFP

Annak sem látja értelmét, hogy a korábbi évekkel hasonlítsák össze a Ferrari idei teljesítményét, akkor sem, ha a biztató 2017-es és 2018-as szezon után most megrekedt a csapat a fejlődésben, és az idei évre nőtt a lemeradása a Mercedesszel szemben. „Nem gondolom, hogy a mostani szezon különbözne a korábbiaktól. Jobbak vagyunk, mint 2015-ben vagy 2016-ban, a jó irányba léptünk előre 2017-ben és 2018-ban. Természetesen szeretnénk versenyképesebbek lenni, de nem fogok azon tűnődni, hogy hol voltunk a legutóbbi versenyen, vagy tíz futammal azelőtt, nem rágódom az eredményeken. A fontos az, hogy ki kell elemeznünk ezeket a futamokat, hogy megértsük, miben kell javulnunk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK