Társoldalunk:

Vettel: Kudarcot vallottunk, de nem adjuk fel

2019.06.23. 18:23

A német pilóta reméli, hogy már a jövő hétvégén zajló Osztrák Nagydíj előtt kiderül, hogy miért nem váltak be a Ferrari fejlesztései. Franciaország a Mercedesnek kedvezett.

Még a dobogós helyekért sem harcolhatott érdemben Sebastian Vettel, miután a szombati időmérőn csak a 7. rajtkockát szerezte meg, a futamon pedig mindössze a két McLarent tudta legyőzni a pályán. Vettel az eltolt kerékcserének köszönhetően átmenetileg a 2. helyezett is volt, de végül a 4. helyezett Max Verstappen támadását is feladták a leggyorsabb körért cserében.

Vettel mindössze néhány századdal tudott jobb kört futni új lágy gumikon, mint a futamot megnyerő Lewis Hamilton, a német pilóta ezt műszaki hibával magyarázta. Szerinte az akkumulátor feltöltésével volt gond, de azt mondta, „egyébként sima verseny volt.” Hozzátette, azért hagyták a legutolsó körre a pályacsúcs megdöntését, hogy Max Verstappen ne tudjon reagálni a bokszkiállásukra.  

Vettel kétszer cserélt kereket, de ez csak egy bónuszpontot ért - GalériaForrás: AFP/Gerard Julien

A Scuderia újításokkal érkezett a Francia Nagydíjra, de a pénteki szabadedzések után csak az új alkatrészek egy része maradt az autón, ami azt is eredményezte, hogy a Ferrari teljesítménye nem javult az elvárt mértékben. Vettel már pénteken is arról beszélt, hogy nem váltak be az újítások, és a leintés után is kijelentette, hogy nem érték el a céljukat.

A tempó terén egyszerű a helyzet, az egyenesekben gyorsak vagyunk, de a kanyarokban nem igazán. A pálya jellegéből adódóan vannak jobb és rosszabb versenyeink 

– mondta a Sky Sportsnak. – A hétvégén a legnagyobb célunk az volt, hogy jelentősen csökkentsük a hátrányunkat, e téren kudarcot vallottunk, de ez nem jelenti azt, hogy feladjuk – szögezte le. – Meg kell értenünk, hogy néhány alkatrész, amit elhoztunk ide, miért nem működött, és remélhetőleg a jövő hétvégére már válaszokat is kapunk, hogy újra próbálkozhassunk, és talán az osztrák pálya nyomvonala is kedvez majd nekünk.”

Leclerc-nek sem volt válasza a Mercedesek tempójára - GalériaForrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

„Az itteni pálya nagyon forró volt, küszködtek a gumik. Láthattuk, már nem először, hogy küszködünk a gumikkal, egy- és olykor több körön is. Minél nagyobb a tapadás, annál jobban lehet vigyázni az abroncsokra, és ez a Mercedesnek kedvezőbb, mint nekünk” – tette hozzá a német pilóta. Főnöke, Mattia Binotto ennél egy fokkal optimistább volt, kiemelte, hogy szerinte fejlődött a Ferrari.

Számomra az fontosabb, hogy Barcelonához képest javult a helyzet, az autót a megfelelő irányba fejlesztjük,  

de még nem vagyunk olyan erősek, amilyenek szeretnénk lenni, vagy amilyennek lennünk kellene, de legalább lépésről lépésre előre tartunk, és ez fontos a csapatnak és a pilótáknak – vélte a svájci szakember, és ezzel a 3. helyen célba érő Charles Leclerc is egyetértett.

„Nagyon örülök, különösen azután, hogy néhány versennyel ezelőtt volt pár kemény futamom. Mindig jó látni az eredményeken, hogy a kemény munka visszaigazolódik” – mondta. Elismerte, a Bottas elleni támadását ő sem vette komolyan, de úgy volt vele, az utolsó körben megmutatja magát, hátha hibát követ el az ellenfele.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK