Hamilton: Amikor megtudtam, mi a Ferrari bizonyítéka, megnyugodtam

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Francia Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton is pictured in the pits during the first practice session at the Circuit Paul Ricard in Le Castellet, southern France, on June 21, 2019, ahead of the Formula One Grand Prix de France. (Photo by CHRISTOPHE SIMON / AFP)
Vágólapra másolva!
Az ötszörös világbajnokot kizökkentette, hogy csütörtökön nem a szokásos feladataival foglalkozott a pályán, de ez nem vetette vissza a felkészülését. Úgy véli, a Ferrarinak inkább igyekeznie kellene.

A monacói előkészületekhez hasonlóan Lewis Hamilton a Francia Nagydíj csütörtöki napján való részvétel alól is felmentést kapott, hivatalosan azért, mert Karl Lagerfeld divatguru búcsúztatásán vett részt, de mellette azért beugrott a párizsi divathét egyéb eseményeire is.

Hamilton pénteken éjjel 3-kor még motivációs üzeneteket posztolt az Instagramra, az egyikben azt írta: „Éjjel 3-kor is ébren vagyok. Már most úgy érzem, tudom mi fog holnap történni. Nagyon sok a gyűlölet a világban. Bármi is történjen, egy testvért nem lehet letörni. Felül fogok kerekedni mindenen, mindig."

Hamilton a Francia Nagydíjon Forrás: AFP/Christophe Simon

„Bármivel is foglalkozol, sohase engedd, hogy bárki is elhomályosítson. Emeld fel a fejed, és menj tovább! Azok, akik vissza akarnak húzni, csak félnek a világosságtól, a kiválóságodtól, és ez kényelmetlen a számukra. Ahelyett, hogy inspirációt látnának benne, el akarják hervasztani azt. Ragyogj tovább és küzdj, a kitartásod felszabadító lesz” – folytatta. Az Autosport kérdésére

Hamilton elmondta, „vacakul” érezte magát, és ebben a Ferrari felülvizsgálati kérelme is szerepet játszott, és az is befolyásolta, hogy szokatlanul indult a hétvégéje.

„Kissé másként kezdődött a hétvége. Általában csütörtökön reggel vagy szerda este érkezünk meg, de én most csak csütörtökön este jöttem. Probléma nélkül lefutottuk a programunkat, de ha az ember négynapos menetrendhez van szokva, akkor nem feltétlenül a legkönnyebb változtatni rajta.”

Gond nélkül megszerezte a pole pozíciót Forrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A Mercedes pilótája elárulta, sok dolog járt a fejében, de nem kifejezetten a Ferrari eljárása tartotta ébren, inkább az bosszantotta, hogy forgolódik, és nem tud aludni. „Ettől függetlenül nagyszerű üzeneteket kaptam barátoktól, akik természetesen aggódnak, amikor ilyeneket posztolgatok! Ezek megerősítő szavak voltak arról, hogy néha magam alatt vagyok, de kikászálódok ebből.”

Hamiltont a Kanadai Nagydíj dobogóján fújolta a közönség, miután a sportfelügyelők elvették (és Franciaországban vissza sem adták) a győzelmet Sebastian Vetteltől, de ő maga és ellenfele is kijelentették, hogy Hamilton nem játszott szerepet az esetben. Bár az ötszörös világbajnok nagy előnnyel vezeti a világbajnokságot, nem volt teljesen nyugodt a Ferrari felülvizsgálati kérelme miatt.

Hamilton pole köre

„Mindenképpen furcsa volt úgy megérkezni ide, hogy tudtam, a Ferrari valami másra összpontosít – nyilatkozta. – A csapatommal én arra fókuszálok, hogy próbáljuk fejleszteni az autót. Amikor viszont meghallottam, hogy Karun Chandhok videója az új bizonyíték, akkor eléggé megnyugodtam, és magam mögött hagytam ezt.”