Társoldalunk:

Két verseny között Vettel titokban megnősült

2019.06.21. 08:13

Sebastian Vettel a Kanadai és a Francia Nagydíj között családi körben házasságot kötött gyermekei édesanyjával, Hanna Praterrel.

A német Bild információja szerint a Kanadai Nagydíj után Sebastian Vettel feleségül vette gyermekének édesanyját, kamaszkori szerelmét, Hanna Pratert. Vettel szülővárosában, Heppenheimben ismerte meg feleségét, 2010-től élnek együtt Svájcban, 2014-ben született első gyermekük, Emilie, 2015-ben pedig Mathilda.

A Ferrari versenyzője a magánéletét teljesen kizárja a sportolói pályafutásából, Hanna és a gyermekek is csak ritkán látogatnak el a versenypályákra, nem működtetnek közösségi médiás profilokat és Vettel többször is elmondta, hogy élvezi a hétköznapi életet, a versenyek között szívesen dolgozik a motorján és a házimunkáktól sem retten meg.

Sebastian Vettel és Hanna Prater egy 2012-es Barcelona-Valencia meccsenForrás: AFP/ImageForum/Josep Lago

Prater az egyetemen ipari formatervezést, majd textiltervezést is tanult, manapság viszont elsősorban a gyermeknevelés tölti ki a napjait. A Bild úgy tudja, családi körben tartották meg a polgári ceremóniát, amelynek egyetlen látható jele csütörtökön Vettel jegygyűrűje volt.

A német pilóta az F1-es mezőny második legjobban fizetett tagja Lewis Hamilton mögött, az éves fizetését bónuszok nélkül 40 millió dollárra becsülik. Vettel 2010-2013 között zsinórban négy világbajnoki címet szerzett a Red Bull tagjaként, majd átigazolt a Ferrarihoz, ahol 2017-ben és 2018-ban a pontverseny 2. helyezettje lett. Az idén egyelőre a 3. helyen áll.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK