Verstappen nem tervezi, hogy elhagyja a Red Bullt

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 08: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during final practice for the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 08, 2019 in Montreal, Canada. Charles Coates/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A holland pilóta édesapja nemrég megosztott egy cikket, amiben arról spekulálnak, hogy Max Verstappen elhagyhatja a Red Bullt, de ő azt mondja, kitart a Hondával közös projekt mellett.

Érett versenyzéssel az egyéni világbajnokság 4. helyén áll Max Verstappen az idei világbajnokság első harmada után, ráadásul egyértelműen a Red Bull-Honda húzóembere lett, mivel csapattársa, Pierre Gasly a holland pilóta 88 pontjával szemben mindössze 36 egységet gyűjtött eddig. Verstappennek a világbajnoki 3. helyre is jó esélye van, mivel a hátránya csak 12 pont Sebastian Vettel mögött.

A Red Bull pilótája azonban az idén szinte biztosan lemondhat a nagy áttörésről, mivel a Mercedes ismét elsöprő fölényben van, és ha változik is a mezőny versenyképessége, néhány győzelemnél többre aligha számíthat. Jövőre várhatóan átmeneti év jön majd, amikor a csapatok inkább 2021-re készülnek majd, így kérdéses, hogy Verstappen mihez kezd a 2020 végén lejáró szerződése után.

A világbajnoki cím még messze van Forrás: AFP/2019 Getty Images/Charles Coates

„Természetesen mindannyian tudjuk, hogy ennél jobban kell szerepelnünk – nyilatkozta. – Hiszek a Hondával közös projektben, és keményen dolgozunk, hogy fejlesszük a teljesítményünket. A következő versenyek során meglátjuk, hol tartunk, mert ha egy kicsit nagyobb teljesítményhez jutunk, és egy kicsit javul az autó balansza, akkor hirtelen más lesz a kép.”

A Red Bull-Honda az erőforrás működése szempontjából a vártnál jobban teljesít, viszont az autó a korábbi évekhez képest kevésbé tűnik versenyképesnek a Mercedesszel és a Ferrarival szemben.

„Monacóban mi voltunk a második legjobb csapat. Tudtuk, hogy [Kanadában] nem leszünk kiválók, még akkor sem, ha tavaly eléggé versenyképesek voltunk. Szerintem [a tavalyi] autónk sokkal jobb volt a Mercedesnél és a Ferrarinál, de most nem mondanám, hogy túlteszünk rajtuk, így automatikusan nehezebb dolgunk van.”

Egyelőre nem tervez a Red Bullon kívül más csapattal Forrás: AFP/2019 Getty Images/Dan Istitene

A holland De Telegraaf szerint a Honda már a jövő hétvégén zajló Francia Nagydíjra új erőforrást visz, ami meglepő fordulat lenne, mert Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója korábban csak monzai bevetésről beszélt. Egy újabb teljesítménylöket javíthatja Verstappen esélyeit, viszont már a harmadik erőforrás beszerelését jelentené, ami később rajtbüntetéseket okoz majd.

Marko a napokban arról beszélt a sajtóban, hogy attól tart, Verstappen elhagyja a csapatot, ha nem javulnak az eredmények,

és a holland pilóta édesapja, a korábbi F1-es pilóta, Jos Verstappen is olajat öntött a tűzre azzal, hogy a Twitteren megosztott egy cikket, amiben fia átigazolásáról spekulálnak. Verstappen azonban nem fokozta a helyzetet, és csak annyit mondott: „Elég sok dologról szó esik a cikkben, de végül is én vagyok a pilóta, nem az édesapám.”