Vágólapra másolva!
A Haas Forma-1-es csapatánál versenyző francia Romain Grosjean kimondottan peches szezont fut saját meglátása szerint, a magánéletben azonban egy kicsivel több a szerencséje, ő és a családja sértetlenül úszott meg egy betörést, miután a pilóta elhajtotta a betörőket.

A Kanadai Nagydíjat a 14. helyről kezdő, majd ott is záró Romain Grosjean finoman szólva sem volt elragadtatva a legutóbbi hétvégéje alakulásától, „rohadtul fájdalmasnak" nevezte a helyzetet az időmérő után, és azt ecsetelte, hogy olyan, mintha az idei szezonban a „balszerencse-olimpián" versenyezne. A Haas francia pilótája két nappal később azonban már igencsak szerencsésnek érezhette magát, svájci otthonába ugyanis betörtek, a betörők azonban elmenekültek, ahogy meglátták a zajra az ajtóhoz siető pilótát, akinek felesége hősnek nevezte a férjét.

Ha onnan nézzük, Grosjean pechsorozata otthon is folytatódott, inkább azonban szerencsésnek érezheti magát a francia Forrás: Motorsport Images

„A feleségem és a gyerekeim számítanak a legjobban, de mindez kezd rohadtul fájdalmas lenni. Ausztráliában az istenverte kerék, Lance Stroll nekem jött Bahreinben, a fékhiba Bakuban, az időmérős feltartás Monacóban, majd most ez" – ecsetelte Grosjean a kanadai időmérő után, hogy miért is indul a „balszerencse-olimpián”, a Q2 végén ugyanis azért nem tudott javítani az idején, mert csapattársa közvetlenül előtte haladva törte ripityára az autóját. Két nappal később viszont alighanem némileg átértékelte a helyzetet,

ő és a családja is szerencsésen megúszott ugyanis egy betörést saját házukban, a svájci Nyonban.

Az esetről elsőként Grosjean felesége, a francia tv-bemondó Marion Jollés Grosjean számolt be az instagramon, hősnek nevezve a férjét.

Az ajtó, amelyen át a betörők bementek a lakásba

„Gyakran a remek teljesítményekkel előrukkoló sportembereket hősöknek nevezik. Én ezzel sosem értettem egyet, hiszen ők nem mentik meg a világot, hanem ékesítik. Természetesen ez sem kevés.

– írta a Haas pilótájának felesége. – Ezen az ablakon át jöttek be a betörők múlt éjjel a házunkba. Szerencsére senkinek sem esett baja, a gyerekeink pedig soha nem is fognak osztozni a mi ijedtségünkben,

Soha nem szerettem megosztani a magánéletünket a sajtóval, de a hősöket meg kell ismernie az embereknek, én pedig az egyikükkel élek. Köszönöm szerelmem!" Maga Grosjean pár órával később szintén megosztotta az összetört ajtóról készült képet, feleségénél azonban jóval szűkszavúbban kommentálta a történteket. „Ez is azon napok egyike. Két fickó betört a házunkba múlt éjjel, szerencsére elfutottak, amikor kimentem a folyosóra. Nem a legjobb érzés, de mindannyian biztonságban vagyunk" – írta a közösségi oldalán.