Társoldalunk:
Hírlevél

Rosberg: Vettel teljesen megérdemelte a büntetést

2019.06.10. 17:32

Egy ellentmondásos sportfelügyelői ítélet döntötte el a győzelem sorsát a vasárnap megrendezett Kanadai Nagydíjon. A közvélemény és a veterán F1-es pilóták nagy része úgy érezte, Sebastian Vettelt igazságtalanul büntették meg, miután kicsúszott a fűre, és az állásfoglalás szerint veszélyesen tért vissza a pályára, és leszorította Lewis Hamiltont.

Vettel feldúltan vette tudomásul, hogy 5 másodperces időbüntetést kapott, ezzel hiába ért célba az 1. helyen, csak a 2. helyezettnek járó trófeát kapta meg, amit elmondása szerint csak az ellenfelei iránti tisztelet miatt vett át. Bár sokan átérezték a helyzetét, korábbi ellenfele, Nico Rosberg nincs közöttük.

Hamilton a pályán kívülre szorult Vettel visszatérése után - GalériaForrás: Daimler AG/LAT Images

„Vettel azt kiabálta, hogy porosak lettek az abroncsai, nem uralta az autót, mégis hova kellene mennie, és nem látta Lewist – mondta Rosberg a vlogjában. – Oké, rendben. Lewis viszont már ott volt. A szabály kimondja, hogy ha az ember lemegy a pályáról, biztonságosan kell visszatérnie. Szerintem könnyedén

hagyhatott volna egy kicsivel több helyet, különösen akkor, amikor Lewis már fékezett, de nem tette.” 

Rosberg úgy vélte, Hamilton nekiment volna a falnak vagy Vettel autójának, ha nem vigyáz, ezért „nagyon-nagyon nyilvánvaló, hogy ez sajnos veszélyes visszatérés volt a pályára. Ez a szabály. Biztonságosan kell visszajönni a pályára, ez van. Ebben a helyzetben a büntetés megérdemelt” – nyilatkozta a 2016-os világbajnok.

A német expilóta elárulta, édesapja, Keke Rosberg is amellett érvelt, hogy Vettel autóját nehezen lehetett irányítani, de szerinte „ez nem kifogás”, és bírálta honfitársát azért is, mert a büntetés kiszabása, majd a leintés után is szabadjára engedte az érzelmeit. „Ahelyett, hogy a rádión panaszkodik egy döntés miatt, amit már nem tud befolyásolni,

foglalkozhatott volna azzal, hogy kiautózza az 5 másodpercet, amikor már 3,3 volt az előnye.”  

„Ez megint gyengeség volt Vetteltől. Nagyon erős az önbizalma, mindig azt hiszi, hogy igaza van, és másokat hibáztat. Aztán a pillanat hevében elveszti a fonalat, és nem hozza ki a legtöbbet a helyzetből. Ezt nem jó látni tőle. Aztán a futam után is gesztusokat tesz, és tiszteletlenül vakoknak nevezi a sportfelügyelőket. Ez szükségtelen.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK