Társoldalunk:

A fékekkel küzdve a Red Bullnak esélye sem volt

2019.06.10. 10:58

Max Verstappen és Pierre Gasly szinte helyet cserélt a vasárnap megrendezett Kanadai Nagydíj során. Mindketten többet reméltek a tengerentúli futamtól.

Nem tudott labdába rúgni a Red Bull a Ferrari és a Mercedes ellen a Kanadai Nagydíj során, ráadásul mindkét autójuk kapcsán fékproblémákkal is küzdöttek. A balszerencsés időmérő után Max Verstappen nem tudta hozni az idei szezon során szinte védjegyévé vált 3-4. helyeket, be kellett érnie az 5. pozícióval.

„Visszafogottan vezettem ma – nyilatkozta. – Kimaradtunk a bajból a verseny elején, és utána nem sokat tehettem. Nagyon hosszú első etapot futottam, de ez bevált, így megszabadultam a forgalomtól, a bokszkiállás után a Renault-kat is gyorsan megelőztem. Elhúztam tőlük, és a saját versenyemet futhattam, de nem voltunk elég gyorsak, hogy utolérjük az élen állókat.”

Verstappen a futam elején Norrisszal is csatázott - GalériaForrás: Mark Thompson/Getty Images

Verstappen hozzátette, élvezte az előzéseket, és szerinte fontos pontokat szereztek, „de valójában az 5. hely volt az, ahova vártuk magunkat. Ez nem a mi hétvégénk volt, szerettem volna többet elérni, keményen kell dolgoznunk, hogy a következő versenyen próbáljuk csökkenteni a lemaradásunkat” – tette hozzá.

Az 5. rajtkocka megszerzése után Pierre Gasly csalódottan nyugtázta, hogy a versenyen csak a 8. helyen ért célba.

„Ennél jobb eredményre számítottunk. Küszködtünk a forgalomban, spórolni kellett a fékekkel, ez egy kissé visszavetett minket, és ennél természetesen előrébb szerettem volna végezni. Mindent ki kell elemeznünk, és meg kell találnunk, hol fejlődhetünk, de nekem is keményen kell dolgoznom, hogy erősebb lehessek a hazai versenyemen.”

Gasly később lemaradt az élmezőnytől - GalériaForrás: Simon Galloway / Sutton Images/Motorsport Images

Gaslyhoz hasonlóan Verstappen is fékproblémával küzdött, a rádión jelezte is, hogy a padlóig ér a fékpedál útja, de Christian Horner csapatfőnök szerint ez csak kisebb meghibásodás volt néhány körrel a leintés előtt. Hozzátette, Verstappen a verseny elején vesztett sok időt a forgalomban, de szerinte bevált a kemény gumis első etapra alapozott taktikájuk.

„Pierre-rel megpróbáltunk Daniel [Ricciardo] elé vágni a bokszkiállás során, majdnem sikerült is, de sajnos beragadt [Lance] Stroll mögé, ezzel nagyjából annyi is lett a versenyének, mert ez lehetővé tette, hogy [Nico] Hülkenberg beférjen elé” – magyarázta a csapatfőnök.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK