Társoldalunk:
Hírlevél

Bokszutcai háttérsztorik a Red Bull magyar mérnökétől

2019.06.09. 09:37

A Red Bull bokszutcai felszereléseit tervező Hegedűs Andor az Egyforma vlog vendége volt, és kulisszatitkokat árult el a kerékcserékről, valamint az F1 logisztikai kihívásairól.

Nem csupán autót terveznek a magyar mérnökök a Forma-1-ben, erre Hegedűs Andor a legjobb példa, aki már 8 éve dolgozik F1-es csapatoknál, 2014 vége óta az élmezőnybe tartozó Red Bullt erősíti. Andor a Kínai Nagydíj után Magyarországra látogatott, és munkatársa, Kling Sándor vlogjának vendége volt.

Az Egyforma előző adásában a készítők már bemutatták Hegedűs Andor pályafutását és munkakörének főbb részleteit, ezúttal az F1-es kerékcserékről esett szó általánosabb megközelítésben. A felvétel idején még friss volt az élmény a Mercedes kínai „dupla” kerékcseréje után, ez, és az első három verseny tapasztalatai adták a kiindulási alapot.

Az F1 egyik kevésbé színes, de mindenképpen érdekes oldala a logisztika, hiszen a csapatoknak óriási felszerelést kell eljuttatni hétről hétre lényegében a világ minden pontjára, gyakran több ezer kilométerre az angliai főhadiszállástól. Andor munkacsoportjához tartozik ez a feladat is, és korábban ő is kivette a részét az F1-es szállítmányozás tervezői teendőiből.

Egyforma vlog - A második 10 rész

Egyforma vlog - Az első 10 rész