Vágólapra másolva!
A dohányreklámokat híresen szigorúan korlátozó Kanadában és Franciaországban a Ferrari ismét leveszi az autókról a főszponzor hirdetéseit, akkor is, ha azok hivatalosan nem dohánytermékeket reklámoznak.

Az idénynyitó Ausztrál Nagydíjhoz hasonlóan ismét lekerülnek a főszponzor feliratai a Ferrariról, ezúttal a következő két forduló során, a Kanadai Nagydíjon és a Francia Nagydíjon cserélik le az ominózus logókat a Ferrari fennállásának 90. évfordulóját ünneplő grafikákra. A Mission Winnow feliratok mögött a Philip Morris International áll, azt állítják, hogy a szlogen nem dohánytermékekre utal, de ahol a hatóságok erélyesebben fellépnek a dohányreklámok ellen, inkább leveszik a feliratokat. A csapat nyomatékosította, hogy a Mission Winnow névadó szponzor marad.

Az Ausztrál Nagydíjon is eltűntek a problémás reklámok Forrás: Scuderia Ferrari

A lépést a Ferrari azzal köti össze, hogy az ominózus versenyeken a márka alapításának 90. évfordulóját ünneplik, ez Maranellóban egészen jövő áprilisig tart majd, mivel a helyi múzeumban „90 anni” címmel időszaki kiállítást is rendeznek, és több olyan autót is bemutatnak, amelyek hozzájárultak a Ferrari-mítosz létrejöttéhez,

köztük az 1932-es Alfa Romeo 8C 2300 Spidert, ami elsőként viselte az ágaskodó paripát mintázó emblémát.

A látogatók megtekinthetik azt az 500-ast, amellyel Alberto Ascari 1952-ben és 1953-ban is világbajnoki címet nyert, Niki Lauda 312 T-jét, amit a háromszoros világbajnok tiszteletére az elmúlt napok során külön megvilágítottak, az F2004-est, ami Michael Schumacherrel és Rubens Barrichellóval 18-ból 15 futamot megnyert.

Vajon Vettel itt Leclerc-nek vagy Giovinazzinak passzol? Forrás: Scuderia Ferrari

A múltidézés mellett napjaink csúcstechnikája is bemutatkozik a tavalyi SF71H révén, ami a Ferrari eddigi utolsó futamgyőzelmeit hozta Sebastian Vettellel és Kimi Räikkönennel a volán mögött.

Jótékonysági mérkőzést is rendeztek

Az Agnelli-birodalom holdudvarába tartozó Ferrari és Juventus több prominens személyisége is pályára lépett egy jótékonysági labdarúgó mérkőzésen Torinóban, ahol Allegra Agnelli kutatási alapítványa részére gyűjtöttek forrásokat. A gálameccsen Vettel, Charles Leclerc, Mick Schumacher, Antonio Giovinazzi és John Elkann képviselte a Ferrarit.

A Juventus részéről is illusztris névsor lépett pályára,

Cristiano Ronaldo mellett Andrea Agnelli, a klub elnöke és Giorgio Chiellini, a csapat védője is beállt. Csatlakozott a csapathoz a 2006-os világbajnok Gianluigi Buffon, Francesco Totti és Andrea Pirlo is. Az eredmény végül 3:2 lett a „Champions for Research” javára a „Nazionale Italiana Cantanti” ellen. A győztes csapat góljait Ronaldo, Pirlo és Giovinazzi szerezte, az ellenfél góllövői Briga és Andrea Casillo voltak.