Társoldalunk:

Schumacher fia miatt tartaná fenn Hockenheim a Német Nagydíjat

2019.05.18. 17:12

A hockenheimi pálya igazgatója kijelentette, szükség van a Német Nagydíjra, ha Mick Schumacher F1-es szerződést kap, de a továbbiakban nem tudnak veszteségeket vállalni.

Az előző évekhez hasonlóan ismét kérdéses a Német Nagydíj jövője, mert az állami támogatásban nem részesülő Hockenheimring nem tudja nullszaldósan megrendezni a futamot a magas jogdíjak miatt, súlyos veszteségeket pedig még az F1-es futam presztízséért sem tudnak hosszú évekig vállalni.

Németországban Michael Schumacher pályafutása idején sokszor két versenyt is rendeztek, a visszavonulása óta általában csak kétévente egyszer fogadja a mezőnyt a Hockenheimring, mert a helyiek Sebastian Vettel, Nico Rosberg és a Mercedes sikerei ellenére is kevésbé érdeklődnek már a versenyzés iránt.

Schumachert szeretnék a Német Nagydíj programjában is látniForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Atp

A helyzeten Mick Schumacher változtathat, hiszen a korábbi hétszeres világbajnok fia az F3-as Európa-bajnokság megnyerése után (egyelőre mérsékelt sikerekkel) az F2-ben folytatja a pályafutását, és két tesztnapot már F1-es autókban is eltöltött. A hockenheimi pálya igazgatója az Autosportnak kijelentette, ha Schumacher bejut az F1-be, Német Nagydíjra szükség lesz.

Az a baj, hogy ha most nem lesz Forma-1-es szerződésünk, akkor a jövőben is nehéz lesz visszakapni azt. Akkor már bizonyosan még többet kérnek majd, mint azoktól, akiknek van élő szerződése

– ismerte el Georg Seiler. – Ha Mick Schumacher a Forma-1-ben szerepel majd, akkor a Forma-1-nek el kell jönnie Németországba. Ez meggyőződésünk. Szerződéseket lehet kötni, de nem szabad olyan megállapodásra jutnunk, ami veszteségeket okoz” – szögezte le, és elárulta, az idei jegyeladásaik egyelőre kissé elmaradnak a tavalyiaktól.

Hatalmas sajtóérdeklődés övezi SchumachertForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Nph / Bratic

A pálya marketingigazgatója, Jorn Teske elárulta, Schumacher F3-as bajnoki címe és az F2-es szerződés bejelentése után is kifejezetten kérték „a döntéshozókat”, hogy az F2-es szezon az idén érintse a Hockenheimringet is, de kénytelen volt nyugtázni, hogy a hockenheimi hétvége ezúttal sem került be a naptárba, így Schumacher ezúttal nem tud hazai közönség előtt versenyezni. Hozzátette:

Talán sor kerülhet egy tesztre vagy demonstrációs körökre az édesapja egy régi Ferrarijával vagy ilyesmi. Szeretnénk őt a pályán látni egy F1-es autóban. Ez fontos.”

Schumacher a Ferrari pilótaakadémiájának tagja, és a 2017-es Belga Nagydíjon megtett már bemutatóköröket édesapja egykori Benetton B194-esével, az idén pedig az F1-es nagydíjak programjába illeszkedő F2-es bajnokságban vesz részt. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK