Társoldalunk:
Hírlevél

Hivatalos: 2020-ban újra lesz Holland Nagydíj

2019.05.14. 11:36

Az F1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey a helyszínen bejelentette, 2020-tól Zandvoortban újra megrendezik a Holland Nagydíjat. A pálya 1985-ben fogadta utoljára az F1 mezőnyét.

A 2020-as szezontól kezdve legalább három évig újra megrendezik a Holland Nagydíjat az F1-es futamot korábban is rendező Zandvoortban, jelentette be Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója a helyszínen. A verseny főszponzora a Forma-1 egyik globális partnere, a Heineken lesz.

Zandvoort a főváros, Amszterdam közelében, a tengerparton fekszik, régi vágású helyszín, ezért az infrastruktúrája felújítást igényel, és a közlekedési összeköttetései sem a legjobbak, ezért a helyiek elsősorban a közösségi közlekedés fejlesztése révén kívánják megoldani a várhatóan hatalmas közönség mozgását.

Már a feliratok és a zászlók is megjelentekForrás: AFP/Remko De Waal

Az országon hatalmas F1-láz lett úrrá az elmúlt évek során, elsősorban az ifjú Max Verstappennek köszönhetően. Bár Belgiumban született, Verstappen holland licenc alatt versenyez, egyebek mellett minden idők legfiatalabb F1-es pilótája és futamgyőztese, évek óta szurkolók armadája kíséri a nagydíjakra Európa-szerte.

Eddig 30 alkalommal rendeztek Holland Nagydíjat, az első, 1952-es futamot Alberto Ascari nyerte Ferrarival.

A közlemény nem tért ki a nagydíj pontos időpontjára, korábbi pletykák szerint a zandvoorti futam a Spanyol Nagydíj május eleji helyére érkezhet, de ezt egyelőre nem erősítették meg. Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója elmondta, Vietnám fővárosában, Hanoiban utcai versenyt rendeznek, és örül, hogy Európában is visszatérhetnek egy régi-új helyszínre, ápolva a sportág itteni hagyományait.  

Verstappent szinte biztosan telt ház fogadja majd – Galéria!Forrás: Marcel van Hoorn / Red Bull Contentpool/Marcel Van Hoorn

Örömmel nyugtázta Zandvoort visszatérését az FIA elnöke, Jean Todt is, köszönetet mondott a szervezők kemény munkájáért, de megjegyezte: „Még rengeteg előkészület kell, hogy a pálya elérje az elvárt biztonsági szintet ahhoz, hogy Forma-1-es versenyt tarthassanak rajta, de együtt fogunk működni” – utalt az illetékes testületekre.

Jan Lammers, a nagydíj sportigazgatója megígérte, hogy elvégzik a szükséges fejlesztéseket.    

„A pályát és az infrastruktúrát néhány helyen modernizáljuk, de a munkát már jóval a 2020-as verseny előtt befejezzük. Zandvoort önkormányzata nemrég komoly befektetéseket hajtott végre, hogy javítsa a környék és a pálya megközelíthetőségét” – tette hozzá a korábbi autóversenyző.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK