Társoldalunk:
Hírlevél

Red Bull: Európában nekünk kedvező pályák jönnek

2019.05.02. 16:18

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint nem készülnek az átlagosnál komolyabb fejlesztésekkel a Spanyol Nagydíjra, de így is az istállónak kedvező versenyekre számít.

Nem készül a szokásosnál nagyobb fejlesztésekkel az európai szezon nyitányára a Red Bull, erősítette meg Christian Horner csapatfőnök. A brit szakember szerint „apró” és csupán „evolúciós” újítások jönnek, „a szokásos első- és hátsó szárny-fejlesztések” jönnek a Spanyol Nagydíjra. A 12 év után Renault-ról Honda motorra váltó istálló egy dobogós és három 4. hellyel kezdte a szezont.

Ez a vártnál jobb eredmény, főleg annak tekintetében, hogy Sebastian Vettel bahreini megpördülésétől és félig-meddig Charles Leclerc bakui időmérős balesetétől eltekintve Max Verstappen nagyrészt önerőből gyűjtögette a pontokat, Melbourne-ben ráadásul a pályán előzte meg Vettelt a 3. helyért. Horner szerint a szezon kezdete óta egyre inkább csökkentik a hátrányukat.

A Red Bull új szárnyakat ad a Spanyol NagydíjraForrás: Mark Thompson/Getty Images

„Melbourne-ben jók voltunk a versenyen, és Max a futam nagyrésze során hajszolta Lewis Hamiltont. Bahreinben nehéz dolgunk volt, de felbukkant néhány nehézség, amiken azóta javítani tudtunk. Kínában ismét erősebbek voltunk, aztán [Azerbajdzsánban] még inkább. Pedig az a pálya hagyományosan nem kedvez nekünk” – utalt a lóerők terén tapasztalható lemaradásukra.

Várjuk már, hogy visszatérjünk Európába, mert jön néhány pálya, ami nagyon passzolhat hozzánk.” 

A Red Bull ezúttal is számíthat a Monacói Nagydíjra, ahol a motor helyett inkább az autó vezethetősége kerül a középpontba, bár Verstappen eddig sohasem szerepelt jól a pontos vezetést igénylő helyszínen, míg Pierre Gasly tempója egyelőre elmarad csapattársa teljesítményétől. Verstappen a budapesti Nagy Futam előtti napot edzéssel töltötte monacói otthonában.

Verstappen szerdán a budapesti utcákon parádézott - Galéria!Fotó: Csudai Sándor - Origo

A holland pilóta hétfő estére viszont már megérkezett Budapestre, hogy a tavalyi alkalomhoz hasonlóan ismét hangos motorzajjal és gumifüstöléssel szórakoztassa a közönséget a Nagy Futamon. A rendezvény után elmondta, a csapat által elhozott 2011-es RB7-est „mindig jó móka vezetni”, és a napsütéses Budapesten

nagyszerű volt csapni némi zajt, és pörögni egy kicsit ilyen sok szurkoló előtt. Igazán lelkesek a Forma-1 iránt.” 

„Sok más atléta is itt volt, és rengeteg különböző autó is. Mindig jó érzés találkozni a Red Bull többi sportolójával is. Nagyon jól éreztem magam, igazán élveztem a napot” – nyilatkozta a 21 esztendős pilóta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK